Matkailu- ja ravintola-ala kannattaa rokotepassia, rajoitukset nakertavat: "Jos anniskelu pitää lopettaa kello 17 ja ovet sulkea kello 18, niin ovia ei kannata edes aukaista"

3:39
Matkailu- ja ravintola-ala MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi kommentoi alan sekavaa tilannetta MTV Uutiset Livessä.

Ravintolat todennäköisesti aukaisevat ovensa ensi viikon maanantaina. Rajoitukset eivät kuitenkaan ole katoamassa.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa tiedotti tiistaina, että jopa neljännes alan yrityksistä pelkää konkurssia. Vaikka ravintolat saattaisivat päästä aukaisemaan ovensa jo ensi maanantaina, huoli alalla ei ole kokonaan väistynyt.

– Jos anniskelu pitää lopettaa kello 17 ja ovet tulee sulkea kello 18, niin ovia ei kannata edes aukaista, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi kommentoi MTV Uutisille.

Viime päivinä kiivasta keskustelua on käyty niin puhutusta rokotetodistuksesta tai rokotepassista, jolla yhteiskunnan palveluita voitaisiin aukaista entistä vapaammin.

Tanskassa käyttöönotettu rokotepassi mahdollistaa pääsyn museoihin, ravintoloihin ja urheilupaikkoihin ensi viikosta alkaen.

Lapin mielestä rokotepassia ei tarvita Suomessa, jotta pääsisi ravintolaan.

– Kyllä sitä kannattaa harkita. Festivaaleilla ja messuilla rokotepassia voisi harkita, jos niitä voisi avata aikaisemmin ja toisi täten helpotusta. 

Katso Timo Lapin koko haastattelu yllä olevasta videosta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja