Mainos

Lainojen vertailu ja haku onnistuu helposti verkossa

Onko suunnitelmissasi suurempi projekti tai ostos, jonka takia olet pohtinut lainan hakemista? Ennen netin ihmeellistä maailmaa koko prosessi saattoi viedä hyvinkin pitkään. Pankin kanssa neuvottelu eteni hitaasti ja lisäksi lainavaihtojen vertailu ja kilpailuttaminen oli hidasta. Nykyään koko prosessi onnistuu vaivattomasti verkossa. 

Riippumatta siitä, minkälaista lainaa olet hakemassa tai mihin tarkoitukseen, lainanhakuprosessi sisältää aina samanlaiset kohdat. Tässä artikkelissa selvitämme, mitkä nämä tärkeät askeleet ovat, miten voit hoitaa ne näppärästi suoraan kotoasi, ja mitä muita seikkoja sinun tulee huomioida lainaa hakiessa.

Lainojen huolellinen vertailu on tärkeä osa prosessia

On ensiarvoisen tärkeää, että vertailet lainavaihtoehtoja perusteellisesti ennen lainanhakuprosessin aloittamista. Näin suodatat lukuisista lainavaihtoehdoista ne, jotka sopivat parhaiten juuri sinulle. Kilpailuta laina heti, kun olet suorittanut tämän ensimmäisen vertailun. Tällä tavalla varmistat, että saat markkinoiden parhaisiin lukeutuvan tarjouksen.

Lainaan liittyy aina erilaisia ehtoja ja yksityiskohtia, joista tulee olla tietoinen ennen lainan hakemista. Valitse lainasumma maltillisesti todellisen tarpeen mukaan ja valitse sinulle sopivin laina-aika.

Huomioi etenkin lainan todellinen vuosikorko, muut kustannukset ja lainan irtisanomisehdot. Saatuasi selville lainan todelliset kokonaiskustannukset, voit sovittaa lainan omaan budjettiisi ja laatia realistisen maksusuunnitelman, joka ei pistä kuukausibudjettiasi liian tiukalle.

 Vertaillessasi eri lainoja, ota huomioon lainakoron laaja vaihtelevuus, joka riippuu paljolti lainan summasta ja laina-ajasta. Voi olla houkuttelevaa maksaa takaisin mahdollisimman pienissä erissä, mutta tämä vaikuttaa yleensä lainan korkoihin. Jos lainaa maksetaan pienissä erissä, ovat korot usein suhteessa suuremmat suurempiin takaisinmaksueriin verrattuna. 

Hae lainaa ilman käyntejä pankeissa ja ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluun

Jos olet päättänyt, minkä lainan haluat ja mikä sopii sinulle kaikista parhaiten, voit hakea lainaa suoraan verkosta. Käytännössä lainan hakeminen tapahtuu palveluntarjoajan sivun kautta täysin sähköisesti. Lainaa hakiessa henkilöllisyys varmennetaan tarvittavien dokumenttien ja esimerkiksi mobiilivarmenteen avulla.

Vaikka internet on tehnyt koko lainanhakuun liittyvän prosessin helpoksi, on mahdollista, että tarvitset apua joidenkin yksityiskohtien varmistamiseksi. Olipa kyse sitten todellisen vuosikoron laskemisesta tai hakemuksen täyttämisestä, on näppärintä kysyä apua suoraan lainantarjoajan asiakaspalvelusta.

 Parhaat ja luotettavimmat lainanantajat tarjoavat korkealaatuista asiakaspalvelua, jonka avulla saat vastaukset kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Laadukas asiakaspalvelu tarjoaa neutraalia ja täsmällistä tietoa lainoista, ilman erikoisehtoja tai sitoumuksia.

Lainamarkkinoiden toimintaa säädellään ja valvotaan tiukasti, joten markkinoilla on useita luotettavia vaihtoehtoja. Kuten mitä tahansa suurempaa tuotetta tai palvelua hankittaessa, myöskään lainaa ei tule ottaa kevyin perustein vain pikaisen harkinnan päätteeksi.

Kyseessä on päätös, joka vaikuttaa kuukausittaiseen rahankäyttöösi jopa useiden vuosien ajan. Huolellinen lainavertailu on toisin sanoen ohittamaton vaihe lainanhakuprosessissa.

Lue myös:

    Uusimmat