Mainos

Lähteet: Sauditoimittajan surmaa ohjailtiin pikaviestipalvelu Skypen välityksellä – "Tuokaa minulle sen koiran pää"

3:29

Sauditoimittaja Jamal Khashoggin surmaa ohjailtiin Skypen välityksellä, kertovat kaksi turkkilaista tiedustelulähdettä uutistoimisto Reutersille

Lähteiden mukaan ohjeita Skypen toisessa päässä antoi Saud al-Qahtani, 40, joka kuuluu Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin (MBS) lähipiiriin. Reutersin mukaan al-Qahtanin vaikutus kruununprinssiin on ollut muutaman viime vuoden aikana valtava.

– Tuokaa minulle sen koiran pää, kruununprinssin neuvonantajan kerrotaan sanoneen. 

Reutersin haastattelemien lähteiden mukaan al-Qahtari ohjaili tapahtumien kulkua ja käski jossain kohtaa myös hävittämään kruununprinssiä arvostelleen toimittajan ruumiin. Arabidiplomaattilähteiden mukaan al-Qahtani oli myös vastuussa Libanonin pääministeri Saad al-Haririn kidnappauksesta viime vuonna. 

Prinssin osallisuus puntarissa

Al-Qahtanin osallisuus Khashoggin surmaan on nostanut esiin yhä vahvemman epäilyksen kruununprinssin osallisuudesta tapahtumiin. Saudi-Arabia tiedotti lauantaina, että kruununprinssi MBS:llä ei ole ollut minkäänlaista tietoa Khashoggin kuolemaan liittyen. Saudiviranomaisten mukaan prinssi "ei tietenkään tilannut toimittajan kidnappausta tai murhaa". 

Lähteet arvioivat Reutersille, että al-Qahtani koskaan olisi toiminut ilman kruununprinssin hyväksyntää. 

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

2:13

– Tapaus ei tule kaatamaan kruununprinssiä, mutta se tekee särön hänen julkisuuskuvaansa. Tulee kulumaan pitkä aika ennen kuin särö korjaantuu, lähde arvioi. 

Lauantaina Saudi-Arabian valtiollinen media kertoi, että al-Qahtani olisi irtisanottu neljän muun viranomaisen kanssa Istanbulin konsulaatin hämärien tapahtumien vuoksi. 

Khashoggi katosi 2. lokakuuta mentyään sisään Saudi-Arabian konsulaattiin Istanbulissa, Turkissa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja