Lähteet: prinssi Harry yritti tavata isänsä Charlesin Lontoon matkallaan – kuningas oli "liian kiireinen"

Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta 13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta puhuttaa – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Lähdetietojen mukaan prinssi Harry olisi yrittänyt tavata isänsä kuningas Charlesin Lontoon pikavisiittinsä aikana, mutta toisin kävi.

Prinssi Harry yllätti maaliskuun lopussa monet ilmestymällä yllätysvierailulle entiseen kotikaupunkiinsa Lontooseen nykyisestä kotimaastaan Yhdysvalloista. Harry saapui maanantaina 27. maaliskuuta Lontoon korkeimpaan oikeuteen salakuuntelua ja yksityisyyttä koskevassa asiassa. Useat julkisuuden henkilöt Harryn lisäksi, kuten esimerkiksi Elton John ja Liz Hurley ovat haastaneet oikeuteen Daily Mailin ja Mail on Sunday -lehtien kustantajan.

Asiantuntijat arvelivat vierailun tulleen yllätyksenä kansalaisten lisäksi myös Harryn isälle kuningas Charlesille. Toisistaan etääntyneen kaksikon ei epäilty olleen aikeissa tavata toisiaan Harryn vierailun aikana. Kuninkaallisasiantuntija ja -kirjailija Alexander Lamarin mukaan Harry olisi kuitenkin pyrkinyt näkemään isäänsä Isossa-Britanniassa. 

– Ilmeisesti hän yritti tavata kuningas Charlesin, mutta kuningas Charles sanoi olevansa liian kiireinen, Lamar kertoo Us Weeklyn mukaan.

Maaliskuussa Harry ja hänen vaimonsa Meghan vahvistivat tiedottajansa kautta saaneensa virallisen kutsun Charlesin kruunajaisiin, jotka järjestetään 6. toukokuuta Lontoossa Westminster Abbeyssa. Pari ei ole vahvistanut julkisesti aikovatko he osallistua tilaisuuteen, eikä siitä ole Larmanin mukaan tihkunut toistaiseksi sisäpiiritietoakaan. 

Lamar kuitenkin kertoo, että olisi hyvin ihmeissään, mikäli Harry päättäisi jättää isänsä kruunajaiset väliin.

– Mikäli hän ei mene kruunajaisiin, hän käytännössä sanoo, että "en aio pitää yllä minkäänlaisia suhteita perheeseeni enää koskaan". 

Harry vetäytyi Meghanin kanssa kuninkaallisista velvollisuuksistaan vuoden 2020 alussa ja muutti Yhdysvaltoihin. Pari lapsineen asuu tällä hetkellä Kalifornian Montecitossa. 

Kuninkaallisestä elämästään vetäytymisen jälkeen Harry on avautunut usein elämänsä hankaluuksista sekä kuninkaallisesta perheestä julkisesti. Viimeisin avautuminen oli kohua herättäneen Spare-elämäkerran (suom. Varamies) muodossa, joka tiettävästi on viilentänyt entisestään Harryn välejä niin isäänsä, kuin myös isoveljeensä prinssi Williamiin. Kirjaansa markkinoidessaan Harry totesi kuitenkin useaan otteeseen olevansa halukas sovittelemaan sekä rakastavansa yhä perhettään valtameren toisella puolen. 

Lue myös:

    Uusimmat