Lähipiiri huolestui Niko Saarisen somekäyttäytymisestä – tv-tähti teki radikaalin ratkaisun: "Nyt tuntuu, että teen asioita vain itseäni varten"

2:51
Niko Saarinen sai ohjelmassa kommenttia juhlimisestaan – onko juhlintatavat muuttuneet?

Niko Saarinen löysi Olet mitä syöt -ohjelman avulla kultaisen keskitien.

Kun Niko Saariseen otettiin yhteyttä Olet mitä syöt -ohjelman tuotannosta, oli ensireaktio suuttumus ja ihmetys. Saarista mietitytti, miksi häntä pyydetään formaattiin, jossa elintottumukset laitetaan lääkäri Pippa Laukan syyniin.

Miehen mukaan tuotanto oli kiinnittänyt huomiota, että mediapersoona tilaa usein ruokaa kotiinkuljetuksella. Myös hänen juhlimisensa nousi elämätaparemontissa keskiöön. Saarinen päätti suostua, sillä ”miksipäs ei”, kun saa ammattilaisen tuen taustalle.

Laukan tuen avulla Saarinen löysi elintavoilleen kultaisen keskitien. Aiemmin hän saattoi nukkua vain neljä tuntia yössä, nyt unta tulee keskimäärin enemmän ja se on laadukkaampaa.

– Tilaan edelleen kotiinkuljetuksella ruokaa, mutta kyllä minua näkee enemmän kuitenkin ruokakaupassa, Saarinen kertoo MTV Uutisille.

Elämätapamuutoksensa myötä Saarinen on löytänyt vaihtoehtoisia tapoja viikonlopputekemiseen. Hän käy pelaamassa nykyisin ystäviensä kanssa squashia ja sulkapalloa.

– Etsin itselleni miestä, joten ehkä se löytyy baarien sijaan urheilusta, Saarinen naurahtaa.

Niko Saarisen jaksossa nousi keskiöön myös hänen juhlimisensa – muuttuiko se elämätaparemontin myötä? Katso ylhäällä olevalta  videolta!

Kuvausten aikana Saarisen elämää syynättiin myös paljon syvemmältä.

Huonoa itsetuntoa käsiteltiin myös jaksossa. Julkisuudessa voi olla kuva, että Saarinen omaa hyvän itsetunnon, mutta sanojensa mukaan hän on todellisuudessa ujo ja kamppailee minäkuvansa kanssa.

– Kun tulen kameran eteen, kaikki ne ajatukset lähtevät ja ihmiset voivat saada minusta erilaisen kuvan. Sinänsä se on hyvä, sillä silloin olen saanut pidettyä itselläni sen yksityisen Nikon.

Julkisuus ja sinkkuna oleminen on saanut katsomaan itseään erityisen kriittisin silmin.

– Sitä rutistelee peilin edessä kasvoja ja arvioi kriittisin silmin ulkonäköään – onko vinkurajalat ja vatsamakkaroita. Sitten kun ihminen menee tuohon pisteeseen, niin löytää itsestään miljoona vikaa ja se ei ole hyvä juttu, Saarinen pohtii.

Somepaussi

Saarista seuraa Instagramissa yli 103 tuhatta ihmistä. Hänen faninsa ovat tottuneet siihen, että tililtä voi seurata hänen arkeaan, sekä iloja ja suruja.

Nyt Saarisen Instagram-tilillä nähdään harvemmin päivityksiä. Päätös sometauosta on kytenyt jo pitkään hänen mielessään. Olet mitä syöt -ohjelmassa Saarinen tajusi, että työaika somessa venyi helposti aamu kahdeksasta puoleen yöhön.

– Lähipiiristäni sanottiin, ettei se ole tervettä, että päiväni päättyy niihin kommentteihin ja päivä alkaa niillä kommenteilla. Päätin, että päivitän vähemmän yksityiselämääni. En jaksa sitä kohinaa, mikä on ollut taas viime aikoina ympärilläni. Ihmisiä on kiinnostanut poikkeuksellisen paljon mun tekemiset ja menemiset.

Saarinen kertoo nauttivansa paljon enemmän, kun ei tarvitse elää päiviään linssin läpi. Hän ei ole lukenut edes yksityisviestejä.

Hän suorastaan sokaistui sille, kuinka paljon päivittääkään elämäänsä sosiaalisen median kautta. Tavasta tuli normi.

– Jossain välissä tuntui, että positiiviset viestitkin alkoivat kääntyä negatiiviseksi. Silloin tietää, ettei kaikki ole aivan kohdillaan. Tuntui, että kommentit muokkaavat minua, kun olen alttiina niille koko ajan. Nyt tuntuu, että teen asioita vaan itseäni varten.

– Uskon, että suomalaiset pystyvät elämään sen kanssa, että eivät näe milloin pelaan sulkapalloa, hän naurahtaa.

Katso koko haastattelu alta videolta!

13:05

Olet mitä syöt alkaa ke 22.9. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Seuraava jakso katsottavissa ennakkoon mtv-palvelussa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja