Lähde: F1-voittotaistelu uusiksi? Max Verstappen ja Red Bull saamassa huiman avun

F1-sarjassa kolme tallia erottuu muista. Mercedes, Ferrari ja Red Bull. Näistä jälkimmäisenä mainittu on kärsinyt siitä, ettei sen käyttämä voimalähde meinaa pärjätä kahdelle muulle ”suurelle”. Nyt tämä asetelma saattaa kokea ravistelua.

Auto Motor und Sportin lähteiden mukaan Hondan leiristä oli vuodettu julki tieto, jonka mukaan japanilaisvalmistajan tuleva moottoripäivitys tuo peräti 25 hevosvoimaa lisää muun muassa Red Bullin käyttämään voimapesään.

Tällä Honda tavoittelee jopa Mercedeksen moottorilukemia. Aiempien tietojen mukaan Mercedeksen ja Ferrarin käyttämistä voimalähteistä irtoisi noin 1000 hevosvoimaa.

Voimalähdepuoli on ollut Red Bullin murheenkryyni jo tovin ajan. Vielä viime kaudella Red Bull käytti Renaultin moottoreita, jotka olivat herkeämättä F1-tähtikuski Max Verstappenin kritisoinnin kohteena.

Edelleen, toimittajavaihdoksesta huolimatta, Red Bull on joutunut antamaan tasoitusta Ferrarille ja Mercedekselle, joilla on ollut enemmän suoranopeutta tuovat koneet.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Hondan päivitys voisi osua hetkeen, jolloin F1-sarja palaa takaisin kehiin kesätauolta.

– Se riippuu monesta eri asiasta. Jos tuomme uuden koneen, niin paras ajoitus sille olisi Spa tai Monza, Horner mietti Motorsport-Total.com:n mukaan.

Hondan leiristä on kuitenkin väläytelty mahdollisuutta, jossa uusi moottori tuotaisiin jo kesätaukoa edeltävään Unkarin GP:hen.

Joka tapauksessa Red Bullin leirissä ollaan tyytyväisiä Hondan kehitykseen.

– He ovat tehneet hienoa työtä. He ovat selkeästi kuromassa eroa kiinni, Horner kehui.

Red Bullin lisäksi myös Toro Rosso käyttää Hondan koneita F1-sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat