Lääkeostokset olivat kavala juoni – kaksikko löi sidottua miestä vasaralla, potki ja tunki muovipussin uhrin suuhun

Käräjäoikeus langetti vuosien vankeusrangaistuksen miehille, jotka sitoivat ja teloivat miehen lääkeryöstön yhteydessä Espoossa viime syyskuussa.

Miehet olivat saapuneet asunnolle huumaavien lääkeostosten merkeissä. Aluksi kaverillisesti käyttäytyneillä vierailla oli kuitenkin taka-ajatus, ja ennestään riitaisten henkilöiden kohdatessa tilanne ryöstäytyi käsistä.

Moninaista väkivaltaa

Vieraat päätyivät kuristamaan miestä, jonka kädet ja jalat teipattiin maahan kaatamisen jälkeen. Hänen suuhunsa laitettiin muovipussi ja se teipattiin suun eteen.

Mies riisuttiin ja häntä potkittiin sekä lyötiin mukaan otetulla vasaralla eri puolille kehoa. Väkivaltaa jatkaen miehet pakottivat uhrinsa luovuttamaan kännykän salasanan.

Mies menetti tajuntansa hetkeksi mahdollisesti ennestään nauttimiensa lääkkeiden vaikutuksesta. Kun mies havahtui, väkivalta häntä kohtaan jatkui kehon viiltelyllä.

Miehen selkään myös kirjoitettiin tussilla sanat ”naisten huumaaja”. Tämä johtui epäilystä, että uhri olisi aiemmin yrittänyt lääkkein huumata hyökkääjien ystävättären. Tämä oli oikeuden mukaan motiivi väkivallanteolle.

Vasara ja herjauksen kirjoitukseen käytetty tussi uhattiin työntää uhrin peräaukkoon.

Poliisi nappasi ovelta saaliin kanssa

Poliisit olivat metelin vuoksi jo ovella odottamassa yleisavainta, kun kaksikko asteli asunnosta ulos kertoen olleensa siellä siivoamassa. Heidän mukanaan oli jätesäkki, jossa oli tyhjien pullojen lisäksi uhrin lääkkeitä, koruja ja puhelin.

– Teko on ollut myös kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon ryöstön pitkäaikainen kesto, tekoon liittyvä kotirauhan törkeä rikkominen, uhrin sitominen ja suuhun muovipussin teippaaminen, uhrin häpäiseminen ja seksuaalisella teolla uhkaaminen ja osin myös varustautuminen vaarallisella välineellä, oikeus katsoi.

Molemmille vankeustuomiot

Vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin törkeästä ryöstöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, vapaudenriistosta ja huumausainerikoksesta 3 vuoden 4 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Toinen mies, vuonna 1996 syntynyt Toni Sakari Haikonen sai lisäksi tuomiot kätkemisrikoksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta hankittuaan hankittua lähes 300 grammaa amfetamiinia myytäväksi. Hänen rangaistuksena oli yhteensä 4 vuotta 1 kuukautta.

Miehet määrättiin korvaamaan uhrille yhteensä 5000 euroa kivusta, särystä ja kärsimyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat