Lääkäri lähetyksessä: Haluatko elää jopa 10 vuotta pidempään? Tee näin!

Pessimistit kuolevat jopa 10 vuotta ennen optimisteja, sanoo lääkäri ja filosofi Antti S. Mattila. Studio55.fi-ohjelmassa tänään vieraillut Mattila uskoo, että elämä paranee näkökulmaa vaihtamalla.

– Optimismin hyödyt ovat lukemattomat, se antaa meille lisää energiaa ja parantaa yhteistyötaitoja. Sosiaalinen elämä sujuu paremmin ja lisäksi optimismilla on terveysvaikutuksia. Optimistit elävät jopa 10 vuotta pessimistejä pidempään, lääkäri ja filosofi Antti S. Mattila totesi Studio55.fi -lähetyksessä.

Hän totesi optimistien muun muassa noudattavan paremmin terveyssuosituksia, heidän vastustuskykynsä olevan vahvempi ja heidän myös paranevan pessimistejä nopeammin sairauksista.

Mattila uskoo, että asennoitumistaan ja näkökulmaansa vaihtamalla voi päästä yli pessimismistä ja kovistakin elämän kolhuista. Hänen mukaansa viime kädessä oma asennoitumisemme on ainoa keino vaikuttaa ikäviin asioihin.

– Näkökulman vaihtamisessa on kyse arkisesta asiasta. Kun samasta asiasta lähdetään puhumaan erilailla sanoilla, niin se alkaa näyttää erilaiselta ja voi avautua uusia tapoja toimia.

Onnellisuutta voi Mattilan mukaan opetella.

– Onnellisuusharjoituksia on tutkittu tieteellisesti, ja on todettu, että ne nostavat onnellisuutta huomattavasti.

Esimerkiksi hän nostaa kiitollisuusharjoituksen: listaa kerran viikossa yhtenä iltaan kolme asiaa, joista on kiitollinen.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, mitä Antti S. Mattila kertoi optimistien pitkän iän salaisuuksista.

Lue myös:

    Uusimmat