Lääkäri kertoi karun totuuden Schumin vammoista

Michael Schumacherin lääkäri Johannes Peil vahvistaa saksalaiskuljettajan saaneen vakavia vammoja helmikuussa Cartagenan radalla Espanjassa tapahtuneessa moottoripyöräonnettomuudessa.

Peilin mukaan onnettomuuden seuraukset oli paljon vakavampia, kuin mitä julkisuuteen on annettu ymmärtää. Vammat estivät Schumacherin F1-paluun.

- Onnettomuus oli Michaelin kilpauran ehdottomasti pahin. Hän sai murtuman seitsemänteen kaulanikamaan, mursi kylkiluun vasemmalta puolelta ja sai murtuman kallonpohjaan. Lisäksi verta pikkuaivoihin kuljettava valtimo vaurioitui osittain, Peil kertoi Genevessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Bild-lehden mukaan.

Peilin mukaan vammat paljastuivat vasta vuorokausi onnettomuuden jälkeen Sveitsissä tehdyissä tutkimuksissa. Espanjalaislääkärit olivat päästäneet Schumacherin pois sairaalasta jo samana päivänä onnettomuuden jälkeen.

Peil vakuutti Schumacherin kaulanikaman murtuman parantuneen täysin. Formula 1 -auton ajamisen aiheuttama kipu oli kuitenkin liikaa ja rasitukset olisivat voineet vaarantaa kuljettajan terveyden.

- Toipumisen edistyminen näyttää, miten nopeasti hän pääsee takaisin huippukuntoon ja pystyy jälleen ajamaan moottoripyörä-, karting- tai jopa formula 1 -kilpailuja, Peil totesi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja