Lääkäri Karlin videosta hitti – muistutti alkoholin vaikutuksesta viehättävyyteen: "Muuttaa ihmisten todellisuuskäsitystä"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? Seksuaaliterapeutti vastaa.

Australialainen tiedekommentaattori Karl Kruszelnicki selitti TikTok-videollaan, miksi alkoholin juomisessa on hyviäkin puolia, kertoo New York Post. Ainakin humala saa muut ihmiset näyttämään paremmilta.

Vaikka alkoholin runsas käyttö aiheuttaa vakavia terveysongelmia ja sosiaalista haittaa, eivät ihmiset sitä syyttä juo. Viina päihdyttää ja lisää aivoissa mielihyvää tuovien dopamiinin ja endorfiinien eritystä.

Moni parisuhde on saanut alkunsa baarista. Mielihyvän ja estojen katoamisen lisäksi ilmiöön voi liittyä se, että humalatila vaikuttaa siihen, kuinka viehättäviltä muut henkilöt näyttävät. Kuten lääkärinäkin työskennellyt tiedekommentaattori Karl Kruszelnicki sen sanoiksi puki:

– Alkoholi on täysin uskomaton aine. Se irrottaa öljytahrat autotallin lattialta, mutta se voi myös muuttaa ihmisten todellisuuskäsitystä, Kruszelnicki sanoi TikTok-videollaan.

Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Humalassa miehet pitävät naisia kauniimpina

Kruszelnicki nostaa videollaan esiin vuonna 2003 tehdyn tutkimuksen, johon osallistui heteroseksuaalisia opiskelijoita.

Tutkimuksessa humaltuneet naiset pitivät miehiä hieman viehättävämpinä ja humaltuneet miehet naisia paljon viehättävämpinä.

– He kutsuivat tätä kasvuksi kasvojen viehättävyyden indeksissä. Me loput kutsumme sitä oluenhuuruisiksi silmälaseiksi, Kruszelnicki sanoo.

Kotiin humalassa raahatun hyvännäköisen henkilön viehättävyys saattaa kuitenkin aamuun mennessä hävitä kuin tuhka tuuleen.

Videosta viraalihitti

Kommentoijat ovat ottaneet Kruszelnickin valistuksen vastaan ymmärtäen. Videolla on jo miljoonia katselukertoja.

Eräs tiktokkaaja vitsailee, että viidennes maailman väestöstä on saanut alkunsa oluenhuuruisten silmälasien vuoksi. Alkoholi voikin paitsi saada ihmiset näyttämään paremmilta myös lisätä seksihaluja. Erityisesti punaviinin on tutkimuksissa todettu tekevän naisista seksuaalisesti aktiivisempia.

Liikaa ei kannata pariutumismielessä juoda, sillä alkoholi aiheuttaa myös impotenssia.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat