Oletko havainnut tätä yhteyttä krapulan ja seksihalujen välillä? Seksiterapeutti selittää syyn: "Se ei ole pelkkä uskomus"

Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? 1:07
Katso myös: Miten parisuhteessa voi pyytää lisää seksiä?

Oletko havainnut seksihalujesi olevan huipussaan kosteahkon illan jälkeen? Seksiterapeutin mukaan krapulaiset himot ovat täysin normaaleja.

Moni on havainnut himokkuutensa nousevan alkoholintäytteisen illan jälkeen. Miksi krapulassa tekee niin kovasti mieli seksiä?

– Monilla on varmasti omakohtainen kokemus siitä, kuinka krapulassa haluttaa tavallista enemmän. Se ei ole pelkkä uskomus. Alkoholi vaikuttaa ihmisten toimintaan mutta myös hormoneihin. Pienikin määrä alkoholia nostaa testoteronitasoa – myös naisilla. Testosteroni taas lisää seksuaalista halukkuutta, selittää seksuaaliterapeutti Tiia Merikanto seksivälineitä myyvän Sinful-verkkokaupan tiedotteessa.

"Seksuaalinen lataus ei ole päässyt purkautumaan"

Krapulakiimaa voi Merikannon mukaan selittää sekin, että ihmisen hormonitasot ovat normaalistikin korkeimmillaan aamuisin.

– Taustalla voi olla myös muisto edellisestä illasta, kun seksi ei humalan vuoksi onnistunutkaan. Seksuaalinen lataus ei ole päässyt purkautumaan, joten se toteutetaan aamulla. Myös kosketus ja läheisyys lievittävät krapulan tuomaa kurjaa oloa lisätessään elimistön mielihyvähormoneja.

Mistä krapula johtuu? Entä miksi krapulat pahenevat vanhetessa? Artikkeli jatkuu aiheesta kertovan videon alla.

Kaikki krapulasta 7:49
Krapulasta keskustelemassa alkoholitutkija Peter Eriksson.

Merikanto muistuttaa kuitenkin, että seksuaalinen halukkuus on aina yksilöllistä. Seksihalut eivät siis kohoa korkeuksiinsa aivan jokaisella krapulaisella. Osalle krapulaa potevista kevytkin kosketus voi rankan juhlinnan aiheuttaman pahan olon vuoksi tuntua tuskalliselta. 

Pizzaa ja seksileluja?

Krapulassa tekee usein mieli myös rasvaista ruokaa. Mutta jos krapulapäivistä tyypillisin, uudenvuoden juhlinnan jälkeinen uudenvuodenpäivä, onkin todettu parhaaksi pizzojen myyntipäiväksi, on se ilmeisesti hyvä hetki tehdä myös seksilelukauppaa. 

Verkkokauppa Sinfulissa huomattiin nimittäin, että vuoden 2020 ensimmäisenä päivänä seksivälineitä myytiin 75 prosenttia enemmän kuin muina tammikuun päivinä. Liikevaihto 1. tammikuuta 2021 oli puolestaan jopa 110 prosenttia enemmän kuin tavallisena tammikuun päivänä edellisvuonna.

Suomen seksivälineliikkeissä kauppa on käynyt krapulapäivien lisäksi myös ylipäänsä  korona-aikana. Viime huhtikuussa selvitimme, että vaikka itse liikkeissä käynti luonnollisesti vähentyi koronapandemian myötä, verkkokaupassa myynti kulki tasaisen varmasti, jopa noususuhdanteisesti. Haastattelimme eri seksivälineliikkeiden edustajia aiheesta – lue lisää: Korona kurittaa, mutta seksilelukauppa käy – ainakin netissä: "Pariskunnille tarkoitettuja tuotteita tilataan yhä enemmän"

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde.

Lähde: Sinful

Lue myös:

    Uusimmat