Lääkäri: Antibiooteista pääsee eroon ruokavaliolla

Lääkäri uskoo, että moni pääsisi antibioottikuureista eroon ruokavaliotaan muuttamalla.

Lääkäri Rauli Mäkelä hoitaa potilaita Helsingin Antioksidanttiklinikalla funktionaalisen lääketieteen keinoin.

– Funktionaalista lääketiedettä on kutsuttu niin luontaislääketieteeksi kuin biologiseksi lääketieteeksikin. Yhtä kaikki se on lääketiedettä, jonka hoidon tärkeimpinä työkaluina ovat ruokavalio, ravintolisät eli vitamiinit, hivenaineet ja rasvahapot sekä liikunta ja stressin hallinta. Näistä ruokavalio on kaikkein keskeisin, Rauli Mäkelä sanoo.

Korvalääkäriksi valmistunut Mäkelä hoitaa vastaanotollaan allergisia ja infektio-ongelmaisia lapsia sekä aikuisia, jotka sairastavat esimerkiksi reumaa ja niveltulehduksia.

– Olen huomannut, että lapsia ja aikuisia voidaan hoitaa samalla tavalla: ruokavaliolla, ravintolisillä ja probiooteilla. En usko, että viihtyisin sellaisessa paikassa, jossa näitä hoitoja vierastetaan, tai pahimmillaan jopa suhtaudutaan vihamielisesti.

Maito ja viljat pois

– En millään tavalla kategorisesti kieltäydy antamasta kenellekään antibiootteja, mutta olen 1980-luvulta asti todennut, että kun käyttää luontaisia hoitokeinoja, niiden tarve vähenee merkittävästi, Mäkelä sanoo.

Vaikutukset pätevät sekä lapsiin että aikuisiin.

– Lasten kohdalla tuloksia saadaan nopeammin, mutta sama luonnonlaki koskee yhtä lailla vanhempia ihmisiä.

– Esimerkiksi jatkuvasti poskiontelontulehduksista kärsivä ja kerran kuukaudessa antibioottikuurin syövä aikuinen pääsee usein kierteestä ulos, kun poistaa ruokavaliostaan maidon ja viljat, Mäkelä sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat