Lääkäri siitti potilaitaan − kamalimmat tosielämän lääkärikokemukset

Rapakon takana toimivat lääkärit ovat toteuttaneet mitä eriskummallisimpia operaatioita "potilaidensa parhaaksi". Lääkäri on saattanut haluta vaikkapa muuttaa naispotilaansa "haluttomasta kotihiirestä himokkaaksi kotihiireksi". Lue karmivimmat tarinat.

Lääkäri polttomerkitsi potilaansa nimen kohtuun

Jos kohtusi on joka tapauksessa poistettu, niin miksi sitä ei voisi hieman yksilöidä? Näin ajatteli kalifornialainen gynekologi käyttäessään polttovälinettä potilaansa kohdun kirjailuun.

47-vuotias Ingrid Paulicivic syyttää tohtori Red Alinsodia siitä, että tämä kirjoitti nimen "Ingrid" naisen kohtuun sen jälkeen kun se oli poistettu kesällä 2009.

Lääkärin mukaan teko oli "ystävällinen ele", kun nainen puolestaan käytti lakisyytteessään sanoja "halveksittava toimenpide".

Hedelmöitti potilaita omalla spermallaan

Entinen hedelmällisyyslääkäri Cecil Jacobson käytti salaa omaa spermaansa potilaidensa hedelmöittämiseen.

Potilaille oli kerrottu, että heidät hedelmöitettäisiin keinohedelmöityksellä tuntemattomien luovuttajien spermalla, ja luovuttajan ominaisuudet vastaisivat naisten aviomiesten ominaisuuksia. Jacobson kuitenkin hedelmöitti naisia omalla spermallaan.

Lääkäri tuomittiin viideksi vuodeksi vankilaan. Jacobson on sama lääkäri, joka hedelmöitti onnistuneesti urospaviaanin 1960-luvulla. Jacobsonin elämästä ilmestyi vuonna 1994 elokuva nimeltä The Babymaker.

Työnsi ruuvimeisselin potilaansa selkään

Havaijilainen kirurgi asetti katkaistun ruuvimeisselin potilaansa selkään sen sijaan että hän olisi käyttänyt titaanitankoa.

Robert Ricketson kertoi, ettei hänellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin asettaa ruuvimeisseli Arturo Iturralden (tuolloin 73 vuotta) selkään, sillä hänellä ei ollut oikeita välineitä toimenpiteen tekemiseen oikeaoppisesti.

Ruuvimeisseli katkesi joitakin päiviä vuonna 2001 tehdyn leikkauksen jälkeen. Iturralde joutui käymään läpi kolme erilaista leikkausta saadakseen oikeanlaisen titaanitangon ja tervehtyäkseen muista komplikaatioista. Iturralde kuitenkin halvaantui ja kuoli kaksi vuotta myöhemmin.

Ricketson oli poistanut ruuvimeisselin Iturralden selästä toisen leikkauksen aikana, mutta sairaanhoitajat keräsivät palaset roskakorista ja veivät ne asianajajalle. Pian selvisi, että ennen epäasianmukaista leikkausta Ricketsonin lääkärin lupa oli lopetettu Oklahomassa ja kumottu Texasissa useiden hoitovirheistä johtuvien syytteiden ja unilääkeriippuvuuden vuoksi.

Teki "rakkausleikkauksia" kertomatta potilailleen

James Burt on ehkä yksi karmivimmista henkilöistä, joilla on ollut lupa lääketieteen harjoittamiseen. Burt leikkasi vuosikymmenten ajan naisten genitaali-alueita, normaalisti usein juuri synnytyksen jälkeen, kertomatta potilaalle, mitä oli tekemässä.

Omasta mielestään Burt paranteli naisten intiimialueita, sillä hän halusi muuttaa naisen "pelokkaasta, haluttomasta pienestä kotihiirestä" "halukkaaksi pieneksi kotihiireksi". Hänen leikkauksensa osoittautuivat täydellisiksi tuhotöiksi, ja useat naiset vaativat toimenpiteitä miehen tuhojen korjaamiseksi.

Mies sai 21 miljoonan dollarin lakisyytteen. Rikolliseksi Burtia ei kuitenkaan syytetty, koska hän luopui vapaaehtoisesti lääkärin luvastaan.

Lääkäri tukehdutti 10-vuotiaan terapiassa

Uudelleensyntyminen on termi kiintymyssuhdeterapialle, jota käyttävät usein sijais- tai adoptiovanhemmat.

Vuonna 2000 10-vuotias tyttö tukehtui kuoliaaksi, kun hänen uudelleensyntymisprosessinsa epäonnistui täysin.

Candace Newmaker käärittiin tiukasti lakanoihin ja peittoihin, jonka jälkeen hänet pakotettiin taistelemaan itsensä vapaaksi − uudelleensyntymisen merkiksi. Lapsen täytyi taistella terapeuttinsa ja adoptioäitinsä yhteispainoa vastaan, joka oli yhteensä lähes 300 kiloa. Candace ei kuitenkaan päässyt ulos tukahduttavasta peittokääreestä.

Videonauhalla Candacen kuultiin huutavan "Minä kuolen, en voi hengittää", johon terapeutti vastasi "Haluatko kuolla? Hyvä on, kuole sitten. Kuole juuri nyt." Kun tyttö otettiin ulos kääreistä, hän oli tajuton ja hänet julistettiin kuolleeksi sairaalassa.

Hoidon toteuttaja, adoptioäiti ja kaksi assistenttia tuomittiin 16 vuodeksi vankilaan. Uudelleensyntymismetodi kiellettiin Coloradossa onnettomuuden jälkeen.

Lastenlääkäri käytti hyväkseen 103 potilasta

Lastenlääkäri Earl Bradley sai syytteen 103 potilaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies syyllistyi kymmenen vuoden aikana 471 törkeään rikokseen nimikkeillä lapsen kaltoinkohtelu, pahoinpitely ja raiskaus. Uhrien nöyryytystä lisäsi se, että Bradley nauhoitti useimmat tapahtumat videolle − joista yksi johti hänen pidätykseensä.

Lääkäri tatuoi nukutetun potilaansa

Lääkäri Steven Kirshner uskoo huumorin todella olevan parasta lääkettä. Lääkäri nimittäin asetteli poispestäviä tatuointeja nukutetuille potilailleen, jotta heillä olisi hauska pieni yllätys kotiin päästessään.

Kaikki eivät kuitenkaan ole samalla tasolla miehen huumorin kanssa. Elizabeth Mateo syytti Kirshneriä siitä, että mies oli hieronut punaisen ruusutatuoinnin naisen vatsalle tämän ollessa nukutettuna. Potilas löysi tatuoinnin alushousujensa vierestä seuraavana aamuna, kun hänen miehensä auttoi naista pukeutumaan ja valmistautumaan kotiinlähtöön.

Kirshner ei kiellä laittaneensa tatuointia − hänellä on muutenkin ollut tapana jättää hetkellisiä tuntomerkkejä potilaisiinsa helpottaakseen heidän parantumistaan. Mies ei kadu mitään, eikä kukaan ole aikaisemmin valittanut asiasta.

Lääkäri teki yli 3000 lobotomialeikkausta

1940-luvulla Walter Freeman opasti ihmisiä lobotomiaan, jossa terävä esine työnnetään silmän läpi. Näin tuhotaan etummainen aivolohko. Lobotomiaa käytettiin hoitona monenlaisiin ongelmiin masennuksesta yliaktiivisiin lapsiin.

Menetelmästä tuli erittäin suosittu, ja leikkauksia tehtiinkin noin 50 000 ihmiselle. Freeman itse teki toimenpiteen noin 3 000 kertaa. Freeman uskoi lobotomiaan vielä senkin jälkeen, kun hänen hoitomenetelmänsä oli tyrmätty. Freeman vietti viimeiset vuotensa vieraillen uhriensa luona, todistellen että nämä olivat hyötyneet hänen työstään.

Studio55/Siiri L’Ecuyer

Lähde: www.oddee.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja