Mainos

Laaja talohuijaus julki - pettyneet rakentajaperheet pelkäävät

Itä-Uudenmaan poliisin talousrikosyksikkö on tutkinut koko syksyn ajan laajaa talokauppahuijausta, jossa pettyneitä asunnonostajia on yli 30 eri puolilla maata. Kokemattomat ostajat eivät osanneet epäillä kunnolliselta ja luotettavalta vaikuttavaa miestä, joka on tehnyt aiemmin töitä isoissa rakennusliikkeissä. Rakentaja on esitellyt ostajalle jopa kotinsa ja perheensä vakuuttaakseen luotettavuuttaan.

– Huijaus onnistui siksi, että omasta talosta haaveilleet uskoivat saaneensa "lottovoiton". Kauppahinta oli liian matala ja toimitusaika oli epärealistinen. Sopimus oli liian hyvä kaikin puolin, toteaa Itä-Uudenmaan talousrikosyksiköstä tutkinnanjohtaja Hans Pirttilä.

MTV3 oli yhteydessä "lottovoiton" saaneisiin perheisiin, joista kukaan ei uskaltanut antaa haastattelua kasvoillaan. Perheet yrittävät saada keskeneräiset talonsa tehdyksi ja virheet korjatuksi.

Eräskin perhe myönsi, että he tekivät perusvirheen eivätkä palkanneet ulkopuolista valvojaa. Toisaalta he onnittelevat itseään, että älysivät viheltää pelin poikki jo viime syksyllä, sillä he olisivat joutuneet vara-rikkoon. Rakennusvirheiden takia talo olisi mennyt umpihomeeseen, kun esimerkiksi salaojat oli kaivettu väärin päin. Vesi tuli taloon päin. He joutuivat vaihtamaan yläkerran ikkunat, kun niitä ei saanut ollenkaan auki.

Perhe on käyttänyt kaikki vapaa-aikansa talon tekemiseen, mutta nyt vuotta myöhemmin urakka on valmis. Talon tekeminen tuli kaksi kertaa kalliimmaksi kuin, mitä he olivat ajatelleet.

Huonot mahdollisuudet saada rahoja takaisin

Tutkinnanjohtaja Pirttilän mukaan perheillä on huonot mahdollisuudet saada menettämänsä rahat takaisin. Yksittäisten perheiden menetykset nousevat jopa 100 000 euroon.

Petossarjasta epäillään 1977 syntynyttä miestä, jota ei ole asetettu väliaikaiseen liiketoimintakieltoon. Epäilty on tehnyt rahansa menettäneistä perheistä rikosilmoituksia.

Poliisin tavoitteena on saada tutkimukset päätökseen loppuvuodesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.