Kysely: Kaksi viidestä on joutunut suojatiellä vaaratilanteeseen tai onnettomuuteen – suojatie on usein vaarallisin kohta lasten koulumatkasta

Kolme viidestä pitää suojatien ylittämistä jalankulkijana turvallisena, kertoo Liikenneturvan tuore kysely. Moni on kuitenkin kokenut suojatiellä myös vaaratilanteita.

Liikenneturva korostaa, että aikuiset ovat vastuussa lasten turvallisesta koulumatkasta, jossa tien ylitys on usein eniten riskialtis kohta.

Liikenneturva kartoitti suomalaisten suojatiekokemuksia touko-kesäkuussa. Yli tuhannesta kyselyyn vastaajasta 44 prosenttia kokee autoilijoiden huomioivan jalankulkijat hyvin liikennevalottomilla suojateillä.

Viidesosa kuitenkin kertoo, että heidän usein käyttämillään reiteillä on suojateitä, joiden ylittämistä he pelkäävät. Kaksi viidestä kertoo joutuneensa kävelijänä suojatiellä vaaratilanteeseen tai onnettomuuteen.

– Tien ylitys on monen reitin varrella se paikka, jonka turvallisuus huolettaa eniten. Haastan kaikki aikuiset toimimaan itse hyvinä esimerkkeinä, sanoo Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen tiedotteessa.

Kyselyyn vastanneista autoilevista joka neljäs kokee ajamisen hitaaksi ja ärsyttäväksi, jos antaisi tilaa jokaiselle suojatielle pyrkivälle.

Emme ole liikenteessä yksin, Tarvainen huomauttaa. Hän muistuttaa, että liikenteessä olemiseen kuuluu myös toisten tienkäyttäjien huomioon ottaminen ja yhteisten sääntöjen kunnioitus.

– Jos tien antaminen ärsyttää, on muutettava omaa asennetta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja