Mainos

Kyrönjoen vesi nousi oopperakatsomoon Ilmajoella

Raju rankkasade sai Kyrönjoen veden nousemaan Ilmajoen musiikkijuhlien oopperanäyttämölle viime yönä. Ilmajoen Musiikkijuhlat on varautunut siirtämään Pohjanmaan kautta -oopperan näytännöt toiseen paikkaan, ellei vesi laske.

Ilmajoella satoi viime yönä vettä 20-30 milliä. Kyrönjoessa on vettä enemmän kuin keväällä lumien sulettua, kertoo osastopäällikö Martti Kujanpää Länsi-Suomen ympäristökeskuksesta. Tänään iltapäivällä Kyrönjoki virtasi jo oopperakatsomon ensimmäisen rivin edessä. Oopperan omaisesitys jouduttiin siirtämään veden paljouden vuoksi Ilmajoki-halliin.

Oopperan kenraaliharjoitus on huomenna ja varsinainen ensi-ilta torstaina. Musiikkijuhlien hallituksen mukaan oopperan esitykset viedään läpi tarvittaessa jossain muualla kuin jokirannassa. Vaihtoehtoisia paikkoja ovat Ilmajoki-halli, viereinen Ilkan kenttä tai kunnantalon juhlasali.

Musiikkijuhlilla ollaan kuitenkin toiveikkaita sen suhteen, että vesi alkaa pian laskea. Tänään puhaltaneen navakan tuulen ja auringonpaisteen kerrottiin edistäneen näyttämörakenteiden kuivumista.

Etelä-Pohjanmaalla on tullut vettä viimeksi kuluneen viikon aikana enemmän kuin yleensä koko kesäkuussa. Suuria tulvia ei kuitenkaan uskota tulevan. Vedenpinnan Kyrönjoella pitäisi nousta vielä yksi ja puoli metriä, ennen kuin vedet jouduttaisiin päästämää pengerretyille tulva-alueille. Kujanpää uskoo, että vedenpinnan nousu Kyrönjoessa taittuu tänä iltana ja kääntyy laskuun huomenna.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja