KymiRingin avauskisa ajettu – suomalainen viisinkertainen maailmanmestari kaasutti ykköseksi

Millaista viihdettä KymiRing tarjoaa? 7:19
Millaista viihdettä KymiRing tarjoaa? KymiRingin toimitusjohtaja Markku Pietilä kesän 2019 keskustelussa.

Iitin KymiRing-radalla ajettiin viikonloppuna ensimmäistä kertaa kilpaa, kun kilvoiteltiin ratamoottoripyöräilyn SM-pisteistä. Voittoon KymiRingin ensimmäisessä kisassa sivuvaunuluokassa kaasutti lauantaina viisinkertainen maailmanmestari, Team 44 Racingin Pekka Päivärinta.

Koronarajoitusten myötä Päivärinnan matkustaja, ranskatar Emmanuelle Clement, ei voinut matkustaa Suomeen, ja häntä tuurasi Kirsi Kainulainen. Vuoden 2016 maailmanmestaripari ajoi odotetusti sivuvaunujen lauantaisen kilpailun voittoon. 

– KymiRingin kisan pääpaino oli moottorin testaus. Meillä oli käytössä muualla tehty moottorin ja ilmanoton järjestelmä. Päästiin vertaamaan sitä itse kehittämäni järjestelmän dataan ja todettiin, että jatkan oman järjestelmäni kehittämistä niin kuin yleensä. Saimme parannettua kierrosaikaa, ja kun oli MM-tason purkkiorja kyydissä, niin testi oli todenmukainen, Päivärinta summasi viikonlopun antia tiedotteessa.

Sivuvaunujen MM-sarjan peruuntuminen muutti Päivärinnan Team 44 Racing -tallin suunnitelmat. Tiimi aikoo nyt osallistua kolmeen jäljellä olevaan Saksan IDM-sarjan kilpailuun.

– IDM-sarjan kisat on minulle tärkeitä ensi vuotta ajatellen. Nyt on covid-19:n vuoksi tavallaan välivuosi, mutta tiedetään, että MM-tasolla tiimit on kovia ja siellä kehitystyötä tehdään isommilla resursseilla. Pelkkä aamupuuro tai positiivinen asenne ei riitä kisojen voittoon. On todella vaativaa olla sivuvaunuissa ykkönen, minkä vuoksi on pidettävä kiirettä ja ajettava testiä sekä haettava tekniikasta kaikki irti, Päivärinta sanoi.

KymiRingillä on tarkoitus ajaa ensi vuonna Suomen ensimmäinen MotoGP-osakilpailu. Kisa peruuntui tältä vuodelta koronaviruspandemian seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat