KymiRingiä haetaan konkurssiin – miten käy 30 miljoonaa euroa syöneelle moottoriradalle?

Mika Kallio pääsi testaamaan KymiRingiä vuonna 2019. Tältä radalla tuolloin näytti.

Moottoriurheilurata KymiRingin taustayhtiö Kymiring Oy:tä haetaan konkurssiin.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden asiakirjoista selviää, että konkurssihakemuksen taustalla ovat rakennusyhtiö Macra ja Maanrakennus Pekka Rautiainen. Macra Oy:llä on KymiRing Oy:ltä noin 370 000 euron suuruinen saatava. Maanrakennus Pekka Rautiainen Ky:llä laskusaatava on noin 264 000 euroa, joten konkurssihakemuksen velkojat vaativat KymiRingiltä yli 600 000 euroa. 

Kauppalehden mukaan KymiRingin rakentaminen on kustantanut noin 30 miljoonaa euroa, josta valtion tuen osuus oli noin 6,5 miljoonaa.

KymiRingin toimitusjohtaja Riku Rönnholm on tietoinen konkurssihakemuksesta, mutta hakemus ei ole vielä päätynyt KymiRingin toimistoväen nähtäväksi.

– Olemme tietoisia siitä, että hakemus on jätetty. Emme kuitenkaan ole saaneet hakemusta vielä tiedoksemme, joten emme tässä vaiheessa kommentoi asiaa. KymiRingin hallitus ja omistajat käsittelevät asiaa sisäisesti alustavasti tänään ja tarkemmin sen jälkeen, kun hakemus ja sen sisältö on saatu tiedoksi, Rönnholm ilmoitti MTV Urheilulle tekstiviestitse.

Radan oli tarkoitus isännöidä MotoGP:n osakilpailua, mutta osakilpailu on peruttu nyt jo kahtena vuotena perätysten. Täksi kesäksi kavailtu kilpailu peruttiin toukokuussa, kun rata ei vastannut kilpailulle asetettuja edellytyksiä.

KymiRingiin kohdistuvasta konkurssihakemuksesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat