Toim. Marita Suontausta
Kylmä kurkkukeitto
1 l maustamatonta jogurttia
3-4 valkosipulin kynttä
1-2 kesäsipulia varsineen
1 kasvihuonekurkku TAI 2-3 avomaankurkkua
2-3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna TAI 1 tl kuivattua, jauhettua inkivääriä
0,5 tl suolaa
mustapippurirouhetta
n.2 rkl sitruunamehua
muutama mintunlehti
6 - 8 basilikanlehteä
1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi kulhoon. Älä kaada kurkkumehua pois. Avomaankurkku täytyy kuoria, jottei keitosta tulisi liian kitkerää. Silppua sipuli ja varret.
2. Sekoita jogurtti kurkkuraasteen ja sipulisilpun joukkoon. Mausta inkiväärillä, valkosipulimurskalla, sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Silppua basilikan ja mintun lehdet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunamehua. Viilennä. Tarjoa lisänä maissileipää.
Maissileipä
3 dl maissiryynejä (polenta)
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
4 dl maitoa
2 kananmunaa