Kuusi vaihtoehtoa! Kiekkopomo paljastaa MTV Sportille tarjoukset MM-kotikisojen pelipaikoiksi

Jääkiekkoliitolla on peräti kuusi vaihtoehtoista tarjousta Suomen vuoden 2022 MM-kilpailuiden järjestämispaikaksi. Areenoita tarvitaan kaksi. Asiasta päätetään tulevana kesänä.

Toistaiseksi varmaa on se, että jääkiekon MM-kisat pelataan Suomessa toukokuussa 2022. Alkujaan Jääkiekkoliitto merkitsi hakemukseen kilpailupaikkakunniksi Tampereen ja Helsingin, mutta tätä asiaa ei ole hakattu kiveen.

Suomessa on tällä hetkellä viritteillä tai valmisteilla useampia merkittäviä jäähallihankkeita, joilla on vaikutus MM-kisojen pelipaikkoihin.

Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen paljastaa MTV Sportille kaikki pelipaikat, joilta on pyydetty ja saatu tarjoukset MM-kisojen järjestämisestä.

– Ne ovat aakkosjärjestyksessä Espoo, Helsinki (Garden ja Hartwall Arena), Jyväskylä, Tampere ja Turku, Nurminen kertoo.

– Kisahallit löytyvät varmasti tuosta ryhmästä. Seuraamme suunnitteilla ja rakenteilla olevien areenoiden tilannetta.

– Teemme päätökset kisapaikkakunnista tämän hetken tiedon mukaan kesällä 2019, Nurminen kertoo.

Aiemmin spekulaatioissa mukana ollut Oulu ei ole mukana listalla.

Kahden MM-kisakaupungin tarvekriteerit ovat hivenen erilaiset. Leijonien pelit ja ratkaisupelit vaativat suuremmat puitteet, kun taas kakkoskaupungissa käydään toinen alkulohkoista, johon siihenkin riittää lajin suurmaita.

Viimeksi jääkiekon MM-kisat on järjestetty Suomessa vuosina 2012 ja 2013, kun Helsinki ja Tukholma olivat yhdessä kisakaupunkeina.

Kuusi tarjousta Suomen vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen pelipaikoiksi:

Espoo
Helsinki Garden
Helsinki, Hartwall Arena
Jyväskylä
Tampere
Turku

Kilpailupaikkoja tarvitaan kaksi. Pelipaikat aakkosjärjestyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat