Mainos

Kuusi maaherraa haluaa suurläänien johtoon

Ainakin kuusi nykyistä maaherraa on kiinnostunut johtamaan myös suurlääniä. Ilmoittautumisia pyydettiin viimeistään tänään. Koska kyse on ilmoittautumismenettelystä, ilmoittautumisen voi käytännössä jättää siihen saakka, kunnes maaherrat nimitetään. Uudet maaherrat nimitettäneen maaliskuun aikana.

Jo ennalta oli selvää, että Lapin läänin nykyinen maaherra Hannele Pokka haluaa jatkaa tehtävässä. Samoin oli tilanne Oulun läänin maaherran Eino Siuruaisen kohdalla. Kymen läänin maaherra Mauri Miettinen ilmoittautui ensisijaisesti Etelä-Suomen läänin maaherran virkaan. Toisella sijalla hänellä oli Itä-Suomen lääni.

Mikkelin läänin maaherra J. Juhani Kortesalmi ilmoittautui Itä-Suomen läänin johtoon. Hänelle kelpaavat myös muut läänit. Ehkä jossain määrin yllättävin ilmoittautuminen tuli Vaasasta. Maaherra Tom Westergård ilmoittautui halukkaaksi Länsi-Suomen läänin maaherran virkaan.

Kuudes maaherra on Kaarina Suonion jälkeen Hämeen läänin maaherran tehtävään kahdeksi kuukaudeksi nimitetty Olli Saura. Hänellä on osastopäällikön virka Hämeen lääninhallituksessa. Kaikkiaan virka-ajan päättymiseen mennessä ilmoituksensa oli jättänyt 34 ehdokasta. Maaherrojen lisäksi mukana on myös muita ns. kovia nimiä.

Ehkä varteenotettavin nimi on Alkon entinen pääjohtaja ja nykyisin Tampereen yliopiston kanslerin luottamustehtävässä oleva hallintotieteiden tohtori Heikki Koski. Hän ilmoittautui ensisijaisesti Etelä-Suomen läänin johtoon ja toissijaisesti Länsi-Suomen läänin maaherran virkaan.

Kansanedustajista ilmoittautumisensa jätti Timo Ihamäki (kok.). Hän ilmoittautui sekä Etelä-Suomen että Itä-Suomen maaherran virkoihin. Ilmoittautuneiden joukossa on myös jokunen ns. vakiohakija, jotka usein ilmoittautuvat virkaan kuin virkaan. Keski-Suomen maaherra Kalevi Kivistö on jo aiemmin ilmoittanut, ettei hän ole kiinnostunut enää maaherran virasta.

Turun ja Porin läänin maaherra Pirkko Työläjärvi ilmoitti tänään, ettei hän ole ilmoittautunut virkaan. Hän ei halunnut lausua asiasta juuri enempää. Ilmoitus ei kuitenkaan merkitse, etteikö hän periaatteessa voisi vielä myöhemmin ilmoittautua.

Työvoimakeskuksiin tasaista hakua

Myös tulevien työvoima- ja elinkeinokeskusten johtopaikat kiinnostavat. Keskusten johtajanvirkojen hakuaika päättyi tänään. Hieman ennen virka-ajan päätyttyä hakemuksia oli tullut yli 320. Koska työvoima- ja elinkeinokeskuksia tulee 15, oli kunkin keskuksen johtajan paikalle tarjolla keskimäärin runsaat 20 ehdokasta.

Ehdokkaat jakautuivat myös yllättävän tasaisesti eri keskusten kesken. Oikeastaan vain Satakunnassa oli selvästi muita vähemmän ehdokkaita. Heitä oli yhdeksän. Hämeeseen ehdokkaita oli 31 eli keskimääräistä enemmän kuin muihin keskuksiin.

Työvoima- ja elinkeinokeskus on uusi alueviranomainen. Siihen kootaan nykyiset kauppa- ja teollisuusministeriön alaiset yrityspalvelun piiritoimistot, Teknologian kehittämiskeskuksen kotimaiset yksiköt, Valtiontakuukeskuksen aluetoimistot, Suomen ulkomaankauppaliiton alueyksiköt, työministeriön alaiset työvoimapiirien toimistot sekä maa- ja metsätalousministeriön alaiset maaseutuelinkeinopiirit.

Tämä uusi viranomainen hoitaa mm. elinkeinotoiminnan ja työvoimahallinnon alueellisia kehittämis-, rahoitus- ja koulutustehtäviä.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.