Kuusamon suurpetokeskuksen menettäminen on isku alueen turismille – "Kyllähän tämä on murheellinen päivä"

4:37
Näin paikalliset kokevat Kuusamon suurpetokeskuksen lakkauttamisen.

Kuusamon suurpetokeskus menetti oikeutensa toimia eläintarhana. Suurpetokeskus on ollut kaupungin näkyvyydelle ja turismille tärkeä kohde.

Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen sanoo, että suurpetokeskus on tuonut kaupungille viime vuosina valtavasti julkisuutta, ja se on ollut tärkeä matkailukohde.

– Kyllähän tämä on murheellinen päivä. Vuosikymmenten työ näyttää nyt päättyvän.

Kuusamon suurpetokeskuksen ongelmat alkoivat paljastua, kun MTV julkaisi keväällä laajan selvityksen suurpetokeskuksen eläintenpidon ongelmista. Selvityksessä paljastui, että alueahallintovirasto on toistuvasti vaatinut suurpetokeskusta korjaamaan puutteita eläintenpidossa. 

Kaupunginjohtaja arvelee, että suurin osa paikallisista on murheissaan päätöksestä. Paikalliset ovat kääntyneet myös kaupungin puoleen toivoen, että kaupunki voisi avustaa vaikeuksiin joutunutta yritystä.

– Kysymys on yksityisestä yrityksestä ja senpä vuoksi meidän mahdollisuudet auttaa ovat olleet rajalliset.

–Uskon, että suurin osa kuusamolaisista on surullisia. Keskus on ollut eräänlainen orpokarhujen koti. Nyt toiminta näyttää loppuvan.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kertoo, että eläintarhaluvan peruuttamisen syynä ovat pääasiassa eläinten hyvinvointiin ja lajien suojeluun liittyvään tietojen vaihtoon liittyvät asiat.

Aluehallintovirasto kertoo, ettei suurpetokeskus ole ohjeista, määräyksistä ja määräajoista huolimatta kaikilta osin saanut korjattua toimintaansa lakien ja lupaehtojen mukaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja