Kutsu mua oikealla nimellä - Lukiolaisten kampanja leviää

Lukiolaisten liiton kuvakampanja kiusaamista vastaan on lähtenyt lentoon. Twitterissä ja Instagramissa on vuorokaudessa julkaistu paljon kuvia, joissa ihmiset kertovat, miten toivovat itseään kutsuttavan.

Näin olet mukana #kutsumua-kampanjassa: Ota kuva kahdesta sanasta, joista toinen kuvaa sitä lokeroa, johon sinut itsesi on yritetty tunkea, ja toinen sellaista ominaisuutta, jonka tahtoisit muiden itsessäsi näkevän ja muistavan. Vedä sitten viiva ensimmäisen sanan yli. Jaa kuva tunnisteella #kutsumua ja haasta mukaan ne tyypit, joiden tarinan tahtoisit kuulla.

#kutsumua-kampanjalla lukiolaiset haastavat kaikki suomalaiset näyttämään esimerkkiä ja rakentamaan sellaista ilmapiiriä, jossa kukin tulee nähdyksi omana itsenään.

– Huutelua ja nimittelyä kohdataan niin kouluissa kuin työpaikoillakin edelleen aivan liikaa. Rumilla, ilkeillä tai aliarvioivilla sanoilla meistä yritetään tehdä jotain muuta kuin olemme. Jos joka päivä haukutaan tyhmäksi, lihavaksi tai vaikka komentelijaksi, alkaa se pian tuntua totuudelta, sanoo Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Otto Ahoniemi.

Liiton uusi pääsihteeri Anna Munsterhjelm korostaa, että kampanja sai alkunsa nimenomaan lukiolaisten aloitteesta, ei mainostoimistoilta. Nuorison joukkovoimaa todisti eilen muun muassa se, että kuvapalvelu Instagram ruuhkautui hetkeksi. Kuvia palveluun oli perjantaiaamuna ladattu #kutsumua-hashtagilla jo yli 1200.

Presidentti Sauli Niinistö toimii kampanjan suojelijana. Niinistö kiitti julkisesti tamperelaista lukiolaista Juho Rätyä, joka puuttui bussissa kiusaamistapaukseen. Rädyn kertomus on sekin levinnyt sosiaalisen median kautta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja