KuPSin piessyt Molde jäi karvaalla tavalla ulos Mestarien liigasta

Unkarilainen Ferencvaros eteni vierasmaalisäännön turvin viimeiseltä karsintakierrokselta jalkapallon Mestarien liigaan. Ottelupari Moldea vastaan päättyi Norjassa pelatun avausosan loppulukemiin 3–3.

Ferencvaros johti avausosaa viime viikolla vieraissa jo 2–0, mutta Molde viritti huiman nousun ja kiiti toisen jakson aikana 3–2-johtoon. Norjalaisseura johti peliä varsinaisen peliajan viime minuuteilla, kunnes pallo otti Ola Brynhildsenin käteen rangaistusalueen rajalla ja Ferencvaros sai rangaistuspotkun. Ihor Kharatin iski siitä ottelun 3–3-tasalukemiin.

Tänä iltana pelattu toinen osaottelu eteni pääosin rauhallisella tempolla ja päättyi 0–0. Molde alkoi luoda painetta Ferencvarosin maalille toisen jakson aikana, ja 76. minuutilla nähtiin läheltä piti -tilanne, mutta Ferencvaros-maalivahti Denes Dibusz venyi Eirik Hestadin alakulmaa kohti suunnanneen lähilaukauksen tielle.

Koska 3–3-tasapeliottelu käytiin Norjassa, Ferencvaros eteni 25 vuoden tauon jälkeen Mestarien liigan lohkovaiheeseen vierasmaalisäännön turvin. Kuopion Palloseuran lukemin 5–0 ensimmäisellä karsintakierroksella piessyttä Moldea kutsuu Mestarien liigan viimeisen karsintakierroksen putoamisen myötä Eurooppa-liigan lohkovaihe.

Mestarien liigaan etenevät Ferencvarosin ohella ukrainalainen Kiovan Dynamo ja kreikkalainen Olympiakos. Dynamo murjoi belgialaisen Gentin viimeisellä karsintakierroksella yhteismaalein 5–1 ja Olympiakos oli kyproslaista Omoniaa etevämpi yhteismaalein 2–0.

Mestarien liigan karsinnat päättyvät huomenna keskiviikkona. Tuolloin käydään toiset osaottelut ottelupareissa Midtjylland–Slavia Praha, PAOK–Krasnodar ja Red Bull Salzburg–Maccabi Tel Aviv.

Mestarien liigan karsintojen tulokset:

Kiovan Dynamo, Ukraina – Gent, Belgia 3–0 (2–0)
Dynamo Mestarien liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 5–2.

Ferencvaros, Unkari – Molde, Norja 0–0
Ferencvaros Mestarien liigan lohkovaiheeseen vierasmaalisäännöllä, yhteismaalit 3–3.

Omonia, Kypros – Olympiakos, Kreikka 0–0
Olympiakos Mestarien liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 0–2.

Mestarien liigan karsintaotteluita voi seurata C More Sport 1- ja C More Sport 2 -kanavilta sekä cmore.fi-suoratoistopalvelusta.