KuPS ja Inter nousivat jalkapalloliigan kärkikaksikoksi – valmentajansa erottanut HIFK voittoputkessa

Hallitseva mestari KuPS ja viime kauden hopeajoukkue Inter nappasivat voitot miesten jalkapalloliigassa ja pitävät sarjan kahta kärkisijaa.

Kotijoukkue KuPS kaatoi SJK:n 2–1 ja johtaa liigaa. Kuopiolaisilla on kuudesta pelistä koossa 14 pistettä. Inter kaatoi vieraissa Hakan 2–0 ja on 13 pisteessä.

Muissa sunnuntain peleissä Honka voitti kotonaan RoPSin 1–0 ja HIFK haki 3–0-vierasvoiton IFK Mariehamnista. Honka on neljäntenä ja HIFK viidentenä. Kärkikaksikkoa ottelun vähemmän pelannut HJK on kolmossijalla kaksi pistettä KuPSia perässä.

KuPS siirtyi nopeasti johtoon, kun SJK:n Billy Ions puski pallon omaan maaliin. Jatkoa seurasi 18. peliminuutilla, kun Ilmari Niskanen vei kotijoukkueen takatolpalta kahden osuman karkumatkalle.

SJK:n Denys Oliinyk kavensi toisella puoliajalla. Alavireisen alkukauden pelanneen SJK:n tuskaa lisäsi Matias Vainionpään suihkukomennus toisella puoliajalla.

Liliu vei Interin heti Haka-ottelun alussa johtoon, ja Aleksi Paananen viimeisteli loppunumerot vajaan tunnin kohdalla.

Hongan ja RoPSin välisen ottelun ainoan maalin laukoi rangaistuspotkusta kotijoukkueen Borjas Martin 17. minuutilla.

Alkuviikosta päävalmentajaansa vaihtanut HIFK on voittanut molemmat ottelunsa Teemu Kankkusen ja Mike Keeneyn alaisuudessa.

IFK Mariehamnia kurittivat helsinkiläisjoukkueesta maaleillaan Luis Henrique, Adama Fofana ja Jabar Sharza.

IFK Mariehamn on sarjataulukossa kahdeksantena, SJK yhdeksäntenä, Haka kymmenentenä ja RoPS sijalla 11.