Kuoro päätti pitää harjoitukset vielä 3 viikkoa sitten – LA Times: Nyt kaksi on kuollut ja suurin osa sairastunut koronaan, vaikkei kukaan edes yskinyt harjoituksissa

10:59
Tässä ovat viimeisimmät tiedot Suomen koronavirustilanteesta tiistailta 31. maaliskuuta.

Amerikkalaiskuoro päätti pitää harjoitukset vielä 10. maaliskuuta, vaikka koronavirus jylläsi jo lähialueilla. Se osoittautui karmivaksi virheeksi, kirjoittaa Los Angeles Times.

– Aion olla kirkolla tiistaina ja toivon, että mahdollisimman moni teistäkin olisi, kirjoitti Skagit Countyn kuoronjohtaja Adam Burdick sähköpostissaan kuorolaisille 6. maaliskuuta.

Lehden mukaan 121-jäsenisen kuoron laulajista harjoituksiin tuli 60. Nyt kaksi heistä on kuollut, 45:llä on todettu koronavirus tai taudin kaltaisia oireita. Heistä kolme on sairaalassa.

Los Angeles Times haastatteli kahdeksaa kuoron laulajaa, joiden mukaan kenelläkään ei ollut koronavirukseen liittyviä oireita kuoron toistaiseksi viimeisissä harjoituksissa. Koko paikkakunnalla ei ollut yhtään todettua koronatartuntaa eikä ihmisten kokoontumisia tuolloin vielä oltu kielletty.

Kuitenkin hieman etelämpänä Seattlessa yhdysvaltalaisia kuoli samoihin aikoihin jo tautiin.

Terveysviranomaiset saivat kuoron koronatapausten avulla lisäpontta arvioilleen, että koronavirus voi levitä oireettomilta ihmisiltä toiselle ilman välityksellä. Tartuntoja edisti mahdollisesti se, että kuorolaiset lauloivat lähekkäin ja osan suusta saattoi laulaessa tulla ulos pärskeitäkin, vaikkei kukaan todistettavasti yskinyt - ainakaan paljoa.

Suomessa tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja