Musiikkitalon naistenpäivän juhlakonsertin yleisö saattoi altistua koronavirukselle – ainakin seitsemällä todettu tartunta

MTV Uutiset Live: Koronatilanne juuri nyt 1:06:24
Tämä on koronatilanne juuri nyt:

Helsingin Musiikkitalossa naistenpäivänä 8. maaliskuuta järjestetyn juhlakonsertin esiintyjät, yleisö ja henkilöstö ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Helsingin kaupungin mukaan seitsemällä tilaisuuteen osallistuneella on todettu koronavirus.

Konsertti oli käytännössä loppuunmyyty. Konsertissa kuultiin Anna-Mari Kähärän säveltämää musiikkia suomalaisten naisrunoilijoiden teksteihin. Esiintyjinä olivat muun muassa naiskuorot Philomela ja KYN sekä Maria Ylipää.

Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paaso ei halunnut antaa STT:lle tarkkoja tietoja paikalla olleen yleisön määrästä.

– Oli koronatilannetta tai ei, meillä on periaate, että tarkkoja yleisömääriä ei kerrota, jos kyseessä on ulkopuolisen järjestämä konsertti. Salissa on paikkoja 1 700 ihmiselle, ja sen verran voin sanoa, että ei se ollut täynnä, mutta ei tyhjäkään, Paaso muotoilee STT:lle.

Helsingin kaupungin mukaan kaikkiin sairastuneisiin on oltu yhteydessä ja heille on annettu henkilökohtaisesti toimintaohjeet.

Kaikkia konserttiin osallistuneita kehotetaan kuitenkin tarkkailemaan vointiaan. Jos paikalla olleilla on nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, yskää tai hengenahdistusta, heidän on soitettava oman kunnan terveysasemalle tai työterveyshuoltoon.

Jos helsinkiläisille ilmaantuu oireita, he voivat olla yhteydessä arkisin klo 7 - 20 koronavirusneuvontaan p. 09 310 10024 ja muina aikoina Päivystysapuun p. 116 117. Koronaviruksen oireet alkavat pääsääntöisesti kahden viikon sisällä mahdollisesta tartunnasta eli sairastumisia voi ilmaantua konserttiin osallistuneilla 22.3.2020 eli tulevaan sunnuntaihin asti.


Lue myös:

    Uusimmat