Mainos

Kuorevesi ja Jämsä yhdistyvät

Kuoreveden kunta ja Jämsän kaupunki yhdistyvät. Kuoreveden kunnanvaltuusto päätti kuntaliitoksesta Jämsään vastoin neuvoa-antavan kansanäänestyksen tulosta.

Valtuusto päätti liitoksesta myöhään eilen äänin 14-7. Yhdistymisen Jämsän kaupunkiin on määrä tapahtua vuonna 2001.

Aihe on kuumentanut tunteita Kuorevedellä siinä määrin, että kokousta vartioi poliisi. Kaikki sujui kuitenkin hyvin. Kokous veti niin paljon kuntalaisia, että kaikki eivät mahtuneet saliin.

Lopullisesti kuntaliitokset hyväksyy tai hylkää valtioneuvosto. Itsenäisyyttä kannattavan Kuoreveden Tuki ry:n puheenjohtaja Pekka Karhumäki sanoo, että liitto ei ole muutenkaan lukkoonlyöty. -Valtuutetut jättivät eriäviä mielipiteitä, lisäksi aiomme tutkia päätöksen lainmukaisuutta. Vireillä on myös kanteemme eduskunnan oikeusasiamiehelle. Mielestämme äänestyslippu ei täyttänyt lain kirjainta. Lisäksi kirjeessä oli mukana materiaalia, joka ei sinne kuulu.

Neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä marraskuussa itsenäisyyden kannattajat saivat enemmistön. 54 prosenttia äänestäneistä oli itsenäisen kunnan kannalla ja 44 prosenttia kannatti liitosta Jämsään. Äänestysvilkkaus nousi 86,5 prosenttiin.

Kansanedustajat huolestuivat


Alkuviikosta Pirkanmaan 16 kansanedustajasta 9 allekirjoitti vetoomuksen kansanäänestyksen kunnioittamisen puolesta. Allekirjoittajat olivat huolissaan kunnallisen demokratian toteutumisesta. Vetoomuksessa myönnetään, että päätöksenteko kunnassa kuuluu valtuustolle. Allekirjoittajat esittävät kuitenkin huolensa uskottavuuden säilymisestä kunnallisessa toiminnassa.

Kuorevesi kuuluu nykyisin Pirkanmaan maakuntaan. Jämsä on taas osa Keski-Suomea. Kuorevedellä on asukkaita vain 2 850. Kapea tulopohja on pakottanut kunnan tiukkoihin säästötoimiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.