"Kuolivat pelaajiemme syliin" – hirvittävästä jalkapallon katsomomellakasta julki kylmääviä yksityiskohtia

1:00
Tältä stadionilla näytti, kun mellakka käynnistyi.

Indonesian Itä-Jaavassa ainakin 125 ihmistä menehtyi mellakassa, kun jalkapallokannattajat valtasivat kentän ottelun jälkeen. Kotijoukkueen päävalmentaja kertoo järkyttävästä tapahtumasta.

Poliisin on kerrottu käyttäneen tilanteessa kyynelkaasua. Uhriluku on myös vaihdellut. Paikallisviranomaisten mukaan kuolleita voi olla jopa 170.

Useat ihmiset tallautuivat paniikkitilanteessa kuoliaaksi. FC Areman päävalmentaja Javier Roca kertoo L'Équipe-lehdelle tajunneensa käynnissä olevan kaaoksen laajuuden palattuaan lehdistötilaisuudesta.

Hänen mukaansa 20 ihmistä oli saanut välittömästi hoitoa joukkueen lääkäriltä. Näistä neljä oli menehtynyt.

– He olivat kannattajia, jotka kuolivat pelaajiemme syliin, Roca kertoo.

Roca arvostelee järjestäjien ja poliisin toimintaa. Tiedotusvälineiden mukaan Kanjuruhanin stadionille oli otettu yleisöä enemmän kuin kapasiteetti sallii.

– Mielestäni poliisi meni liian pitkälle. En ollut tapahtumien aikaan kentällä, mutta kun katsoo lopputulosta, he olisivat voineet toimia toisin, Roca toteaa.

Yksi historian pahimmista katsomomellakoista on saanut kotijoukkueen päävalmentajan pohtimaan ottelutapahtumien osallisuutta katastrofiin. FC Arema hävisi ottelun vierasjoukkue Persebaya Surabayalle lukemin 3–2.

– Olen järkyttynyt ja tunnen myös paljon syyllisyyttä ja vastuuta. Jos olisimme pelanneet tasapelin, näin ei ehkä olisi käynyt, Roca päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja