Kuoleva mies toteutti haaveensa ja näytti takapuoltaan nopeuskameralle – puolen tunnin päästä kuusi poliisia soitti ovikelloa, ja tilanne kärjistyi

Tämä brittimies saattaa tällä hetkellä tuntea monenlaisia asioita, mutta katumus on tuskin yksi niistä.

Brittiläinen Darrell Meekcom, 55, sai lokakuussa kuulla sairastavansa monisysteemiatrofiaa. Hänellä on ennestään Parkinsonin tauti sekä sydän- ja munuaisvika.

Eläkkeellä olevalla yliopistonlehtorilla on lääkäreiden mukaan mahdollisesti vain kuutisen vuotta elinaikaa jäljellä, joten hän päätti tehdä listan asioista, joita haluaa kokea ja tehdä ennen kuolemaansa. Eli hän rustasi niin sanotun bucket listin.

Meekcomin listalla oli asioita, kuten laskuvarjohyppy ja benjihyppy, mutta myös paljaan takapuolen näyttäminen poliisin nopeusvalvontakameralle. Häntä ärsytti se, että oli aikoinaan saanut paritkin sakot ajettuaan kuuttakymppiä viidenkympin alueella ja ajatteli pyllyn vilauttamisen olevan käypä kosto.

Viime perjantaina Meekcom näki tilaisuutensa tulleen nähtyään poliisin kamera-auton pysäköitynä tien varteen Worcestershiren Kidderminsterissä. Vaimoaan ostoskeskuksen parkkipaikalla odotellut Meekcom päätti toimia.

– En ajatellut sen enempää. Sain vain hyvät naurut, mies kertoi BBC:lle.

55-vuotias kahden lapsen isä ei kuitenkaan osannut aavistaa, mitä tulisi tapahtumaan vain pariakymmentä minuuttia myöhemmin.

Meekcom oli juuri ehtinyt takaisin kotiin vaimonsa kanssa, kun pihaan kaartoi kolme poliisiautoa. Ovikello soi, ja oven takana odotti kuusi poliisia, jotka Meekcomin mukaan vaativat päästä sisään. Isäntä ei tähän kuitenkaan suostunut.

Seuraavaksi poliisit ottivat Meekcomin hallintaansa ja pakottivat tämän maahan. Katso tilanne videolta artikkelin alussa!

– Tämä on naurettavaa. Minä vain näytin nopeuskameralle takapuoltani, mies sanoo julkisuuteen nousseella videolla.

Yksi poliiseista naureskelee Meekcomin kommentille ikään kuin Meekcom olisi vahingossa lipsauttanut jotain.

– Tuo, mitä juuri kerroit meille, on ihan merkittävä tunnustus, poliisi totesi.

– Sanoin sen ihan mielelläni, koska sain sen juuri pois bucket listiltäni. Olen kuolemansairas, minulla on vain vähän elinaikaa jäljellä ja halusin tehdä niin ennen kuolemaani, käsirautoihin isketty Meekcom kertoi poliiseille.

Meekcom pidätettiin epäiltynä sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Meekcom piti poliisin toimintaa ylimitoitettuna, koska ei omasta mielestään vastustellut lainkaan.

Silmittömästi 50:n alueella kaahannut Mersu-kuski napattiin tämän videon ansiosta 0:28
Katso myös: Tämä pätkä käräytti AMG-Mersulla kaahanneen: 170 km/h viidenkympin alueella ja vielä väärällä kaistalla –  "Yksi pahimmista, joita olen nähnyt"

Paikallisen poliisijohdon mukaan tapahtumien kulun kokonaan näyttävä videomateriaali ei anna aihetta lisäselvityksiin, vaan asia hoidettiin oppikirjan mukaan. Poliisi muistutti, että julkisuuteen päätyneellä videolla nähdään vain pieni osa koko tilanteesta ja alkuperäisestä videosta.

Lähteet: BBC, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat