Kuskilla oli kiire Naistenklinikalle synnytykseen – ylikomisario antoi peltipoliisin välähtämisestä huolimatta armon käydä oikeudesta

Poliisi antoi armon käydä oikeudesta tapauksessa, jossa peltipoliisin ottaman kuvan perusteella olisi ollut perusteet antaa liikennevirhemaksu. Poliisi päätti antaa huomautuksen, koska kuski oli matkalla Naistenklinikalle synnytykseen.

Tapauksesta kertoi poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein Twitterissä.

Pasterstein kertoo, että Mannerheimintiellä oleva peltipoliisi oli välähtänyt kello 20.55. Autoa ajanut henkilö oli ottanut yhteyttä ja pyytänyt muuttamaan liikennevirhemaksun kirjalliseksi huomautukseksi. Perusteena oli se, että tekohetkellä Pastersteinin sanojen mukaan "Naistenklinikalle oli kova kiire". Lapsi oli syntynyt Pastersteinin mukaan vajaa vartti peltipoliisin välähdyksestä kello 21.08.

Poliisi oli Pastersteinin mukaan päättänyt muuttaa maksun huomautukseksi.

– Onnea uudelle perheenjäsenelle, huomatus tulee postissa, Pasterstein tviittaa.

Pasterstein on kertonut vastaavankaltaisista tapauksista ennenkin. Eräässä tapauksessa mies oli kiirehtinyt vaimoaan synnyttämään ja vauva olikin syntynyt tunnin kuluttua. Poliisi hyväksyi oikaisuvaatimuksen.

Ylinopeussakkojen sijaan poliisi päätyikin keskelle synnytystä 1:02
Lapsia syntyy autoon silloin tällöin. Yhdysvalloissa poliisi Brian Maynard pysäytti ylinopeutta ajavan auton North Carolinassa. Poliisille valkeni nopeasti kuitenkin ylinopeuden syy, kun huomasi autossa istuvan naisen olevan keskellä synnytystä.

Lue myös:

    Uusimmat