IL: Ossi ajoi Kehä I:n päästä päähän ylinopeudella ja näytti peltipoliiseille keskisormea – poliisi: "Tämä case otetaan uudestaan tarkasteluun"

1:34

Peltipoliisille keskisormea näyttäneen helsinkiläismiehen tapaus otetaan poliisin mukaan uudestaan tarkasteluun.

Pääkuvan video: Näin Suomen uudet peltipoliisit toimivat

Iltalehti uutisoi perjantaiaamuna helsinkiläisen Ossi Jaalan erikoisesta peltipoliisipotretista. Jaala kertoi IL:lle ajaneensa Kehä I:n päästä päähän ylinopeudella näyttäen keskisormea kaikille nopeusvalvontakameroille. 

Ylinopeutta Jaalalla oli tarkkaan valitut 7 kilometriä tunnissa, eikä hän näin ollen saanut nopeudestaan sakkoja, vaan selvisi huomautuksella.

– Kameratolppien perustellaan lisäävän turvallisuutta. Totuushan on se, minkä kaikki tietävät, mutta kukaan ei sano ääneen, eli niillä halutaan oikeasti vain saada lisää tuloja. Eikä niillä tuloilla poliiseja palkata vaan tehdään ihan jotain muuta, Jaala sanoi Iltalehdelle.

Jaala täsmensi, ettei hänellä ole mitään nopeusvalvontaa vastaan, mutta hän toivoisi liikenteeseen oikeita poliiseja peltisten sijaan.

Poliisi reagoi nopeasti

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein otti Twitter-tilillään kantaa Jaalan tapaukseen.

– Tämä case otetaan uudestaan tarkasteluun. Huomautus soveltuu huonosti tahallisiin tekoihin, Pasterstein twiittasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja