Mainos

Kuntosaliohjaajalle tuomio seksuaalisesta ahdistelusta – miesohjaaja kuvasi asiakkaan alusvaatteisillaan ja suuteli takapuolelle Ruotsissa: ”Olin shokissa”

Aftonbladet uutisoi erikoisesta tapauksesta Ruotsissa, jossa henkilökohtaisen kuntosalivalmentajan kerrotaan suudelleen yksityistä valmennusta pyytänyttä asiakastaan takapuolelle. Mies tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta päiväsakkoihin ja korvauksiin.

Ruotsalainen Mia kertoo , että hän halusi kehittää kunto-ohjelmaansa ja varasi sen takia ajan niin sanotulta personal trainerilta, eli kuntosaliohjaajalta. Mia kertoo kuntoilevansa suurella kuntosalilla Tukholmassa.

Nainen kertoo seuranneensa ohjaajaa pienempään huoneeseen. Ohjaaja oli kysynyt Mialta, pystyisikö hän oleman alusvaatteisillaan, jotta ohjaaja voisi muun muassa tutkia hänen lihaksiaan.

– Luotin häneen ammattilaisena. Hän halusi myös valokuvata minua ennen ja jälkeen vertailun vuoksi perustellen sitä edistymisen seuraamisella, Mia kertoo.

Mialla oli kertomansa mukaan yllään pelkät alusvaatteet, kun miesohjaaja aloitti kuvaamisen. Mia suostui myös siihen, että hän siirtäisi hieman alushousujaan. Mia uskoi miehen käytöksen kuuluvan valmennusessioon.

– Sitten hän pyysi lupaa saada lyödä minun takapuoltani. Tiedustelin syytä, mutta hän ei vastannut. Olin shokissa ja tuhat eri kysymystä vilisi mielessäni, enkä uskaltanut lähteä. Koin olevani alistetussa asemassa. Uskottelin itselleni, että hän halusi vain tietää takapuoleni kiinteyden, Mia kertoo.

Mia kertoo kokeneensa tilanteen ahdistavaksi. Yllättäen hän tunsi miehen posken painautuvan vasten hänen takapuoltaan.

– Sekunnissa tunsin, kuinka miehen poski oli vasten takapuoltani ja samassa tunsin myös suudelman. Käännyin välittömästi ympäri ja kysyin ”mitä h*******ä sinä teet!?” Huomasin miehen istuvan takanani ottammassa selfie-kuvia puhelimellaan, Mia kertoo järkyttyneenä.

Pyysi apua toiselta kuntosalilta

Mia kertoo vaatineensa välittömästi miestä poistamaan kuvat. Hän alkoi sisäistää järkyttävän kohtaamisen vasta sen jälkeen, kun hän lähti pois kuntosalilta.

Mia suuntasi toiselle kuntosalille, joka kuuluu samaan ketjuun. Siellä hän pyysi saada puhua kuntosalin johtajan kanssa. Vasta siellä Mia murtui kyyneliin.

– Olin edelleen shokissa. Kuntosalin edustaja totesi, että vastaava käytös ei todellakaan olisi sopivaa. Tajusin, että luulin suostuneeni miehen pyyntöihin siinä luulossa, että ne kuuluivat konsultaatioon.

Illalla Mia teki kuntosaliohjaajasta rikosilmoituksen. Mies kielsi Mian syytökset useaan otteeseen, mutta hänet tuomittiin päiväsakkoihin seksuaalisesta ahdistelusta. Mies tuomittiin lisäksi maksamaan Mialle korvauksena 5000 kruunua eli noin 470 euroa.

Mia suhtautuu tuomioon oikeutettuna.

– Haluan tuoda asian esille, sillä kuntosaleilla vietetään päivittäin paljon aikaa. Raiskaustilastoista puhutaan todella paljon, mutta on todella yleistä joutua uhriksi yleisessä paikassa. Eikä sekään ole oikein, Mia päättää. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja