Kuningatar Camilla kommentoi kuningas Charlesin vointia

Kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa 11:34
Katso videolta: kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa

Kuningatar Camilla kertoi torstaina puolisonsa kuningas Charlesin voinnista.

Keskiviikkona 17. tammikuuta brittihovi tiedotti sekä kuningas Charlesin, 75, että prinsessa Catherinen,42,  kohdanneen terveyshaasteita. Catherine kävi läpi onnistuneen vatsan alueen leikkauksen alkuviikosta, ja Charles puolestaan leikataan ensi viikolla laajenneen eturauhasen takia. 

Charles ja Catherine ovat peruneet tulevat edustustehtävänsä sairauslomansa ajaksi. Kuninkaan puoliso kuningatar Camilla, 76, jatkaa sen sijaan virkatehtäviensä hoitamista ja hän vieraili torstaiaamuna Skotlannin Aberdeenissa sijaitsevassa taidegalleriassa. 

Camillalta, joka pahoitteli alkuun saapuneensa paikalle hieman myöhässä, tiedusteltiin paikan päällä ensimmäiseksi sitä, kuinka kuningas Charles voi. 

– Hän voi hyvin, kiitos paljon. Hän odottaa kovasti pääsevänsä takaisin töihin, kuningatar vastasi. 

Kuningatar Camillan kommentit kuningas Charlesin voinnista näet alla olevalta videolta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuningatar Camillan harteilla lepää tällä hetkellä paljon vastuuta, kun pelistä pois sairauslomiensa ajan ovat sekä Charles, Catherine, että prinsessan puoliso prinssi William, joka on perunut niin ikään tulevat työnsä ollakseen vaimonsa toipumisen tukena ja hoitaakseen pariskunnan lapsia prinssi Georgea, 10, prinsessa Charlottea, 8, ja prinssi Louisia, 5. 

Näin ollen on oletettavaa, että Camilla tulee ottamaan harteilleen suuren osan kuninkaallisista töistä, ja arvioiden mukaan hänen lisäksi myös prinsessa Anne  ja herttuatar Sophie tulisivat ottamaan enemmän vastuuta poissa olevien kuninkaallisten sijaisina.

Charles ja Camilla bongattiin viimeksi sunnuntaina 14. tammikuuta ajamassa yhdessä autolla Balmoralin linnan liepeillä Skotlannissa. 

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka pitkä sairausloma Charlesilla on edessään. Alkuviikosta leikatun prinsessa Catherinen kerrottiin Kensingtonin palatsin julkaisemassa tiedotteessa toipuvan sairaalassa 10-14 päivän ajan ja jättäytyvän töistään ainakin pääsiäiseen asti. Hovin lähteiden mukaan kyseessä ei olisi syöpään liittyvä operaatio, vaikkei sen syytä ole julkisesti muuten tarkennettu.

Charlesin tilan on kerrottu olevan hyvälaatuinen ja toimenpiteen ennalta ehkäisevä. Kuningas halusi kertoa avoimesti diagnoosistaan lisätäkseen tietoisuutta eturauhasvaivoista ja kehottaakseen kaikkia, joilla oireita ilmenee, hakeutumaan lääkäriin. 

Eturauhasvaivat ovat hyvin yleisiä yli 60-vuotiailla miehillä.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat