"Kun yksi parkkeeraa huonosti, se on siinä" – MTV seurasi, kuinka sujui jäteauton taival lumisilla ja kapeilla Helsingin kaduilla

MTV hyppää jäteauton kyytiin – näin homma hoituu lumisilla ja kapeilla Helsingin kaduilla 6:10
Tällaista on jäteauton meno lumisilla Helsingin kaduilla.

Lumentulo on saanut pahimmillaan liikenteen täysin sekaisin Helsingissä. Se aiheuttaa monenlaista päänvaivaa. MTV Uutiset kävi Helsingin kaduilla seuramassa, miten sujuu jätehuolto lumen täyttämillä kaduilla. 

Helsingin Kalliossa kadut ovat vilkkaat ja kapeat. Entistä kapeammaksi ne muuttuvat, kun lunta tulee monta päivää peräjälkeen.

– Huomaa, että kadut alkavat kaventua koko ajan. Kun lumityöt on tehty, niin kaksikaistaiset muuttuvat yksikaistaisiksi ja yksikaistaiset puolikkaiksi, sanoo jäteautonkuljettaja Jukka Lääveri.

Varsinkin pienemmillä kujilla voi helposti tulla ongelmia, kun autoja ei olla parkkeerattu riittävän sivuun.

– Kun yksi auto on parkkeerattu huonosti, ongelma on siinä ja sieltä ei enää pääse. Sitten pitää kiertää pidemmältä tai jättää seuraavaan päivään, työpari Joni Niemiaho sanoo.

Hidasta ja raskasta

MTV seurasi kartonkia keräävän jäteauton työskentelyä torstaina, joka oli jo selvästi vaivattomampi päivä kuin lumimyrskyinen tiistai.

– Se oli kyllä erittäin raskas ja pitkä pävä. Askelia tuli paljon enemmän kuin normaalisti, Niemiaho toteaa.

– Tavallisesti työvuoro on kahdeksan tuntia ja silloin oli 12 tuntia. Ihan samat astiat me tyhjensimme kuin normaalisti.

Katso videolta, kuinka jäteauton työ sujuu vaikeissa olosuhteissa.

Lue myös:

    Uusimmat