"Kun Nokian logokin lähtee pois, ei se oikein enää nappaa"

Nokian uuden Lumia 1020:n ennakkomyynti yhtiön lippulaivamyymälässä Helsingin Aleksanterinkadulla ei ainakaan ensimmäisen puolen tunnin aikana vetänyt suuria väkijoukkoja.

Muutamia puhelimia kuitenkin ostettiin, ja ensimmäisenä puhelimen sai käsiinsä Tiina Lahti.

Lahti ei ollut kuitenkaan hankkimassa puhelinta itselleen.

– En tiedä, onko se hienoin ja uusin, miehet nämä asiat tietävät.

– Eli tuliko käsky hankkia se?

– Kyllä, Lahti naurahtaa.

Nokian uutuutta oli tarkastelemassa myös Joel Leppinen, mutta puhelin jäi tällä kertaa ostamatta.

– Ajattelin kyllä aluksi hankkia sen, mutta tuo hinta on aika suolainen. Minulla on käytössä tuo Lumia 920, mutta kun Nokian puhelimet myytiin Microsoftille, taitaa tämä jäädä viimeiseksi Nokian puhelimeksi. Minulla on ihan pikkupojasta saakka ollut Nokian puhelimia, mutta nyt kun Nokian logokin lähtee pois, ei se oikein enää nappaa, Leppinen sanoo.

Vaikka Nokian uutuudessa on huippuluokan kamera, ei sekään houkuttele Leppistä.

– Ei minua kauheasti nämä kamerat kiinnosta. Nokia menee aika lailla kamerat edellä, kun muut kehittävät enemmän sovelluksia ja muita sellaisia asioita, jotka ehkä oikeasti kiinnostavat kuluttajia.

Ensimmäisten joukossa Nokian uutuuden ostanut Pertti Ruosaari sen sijaan hankki puhelimen nimenomaan sen kehutun kameran takia.

– Olen harrastanut aika paljon valokuvausta ja katsonut tuolla puhelimella otettuja kuvia. Ajattelin, että täytyy ostaa se ja katsoa miten se toimii käytännössä, Ruosaari sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat