Mainos

Villi huhu: "Nokia kehittää edelleen Android-puhelinta, jo 10 000 valmistettu"

Nokian huhutaan yhä kehittävän Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävää älypuhelinta Microsoft-kaupoista huolimatta.

Viime viikonloppuna kerrottiin, että Nokia oli harkinnut täyskäännöstä älypuhelimissaan ennen kuin yhtiö päätti myydä puhelinyksikkönsä ohjelmistojätti Microsoftille. New York Timesin mukaan Nokia oli jo kehittänyt valmiiksi Android-käyttöjärjestelmällä toimivan Lumia-älypuhelimen.

Nyt Unwired View-sivustolla kerrotaan puolestaan kiinalaisen CTechnology -sivuston väitteistä, jotka heittävät lisää vettä myllyyn.

Väitteiden mukaan Nokia on kehittänyt "Mountain View" -koodinimellä tunnettua Android-kännykkää Pekingissä sijaitsevassa tutkimuskeskuksessaan. Laitteen kerrotaan olevan jo edistyneellä prototyyppiasteella.

Foxconnin kännykkätehtaalta oli jo toimitettu 10 000 Mountain View -prototyyppiä siinä vaiheessa kun Microsoft-kaupasta tiedotettiin.

Erityisen kiinnostavaa on, että huhun mukaan Mountain Viewin kehittämistä ei ole edelleenkään lopetettu: Foxconnin kerrotaan edelleen valmistavan laitteita ja Nokian tutkimustiimi Pekingissä työskentelee laitteen parissa.

Väitteen mukaan Android-luurin kehitysprojektia ei tulla lopettamaan, ennen kuin Nokian osakkeenomistajat hyväksyvät Microsoft-kaupan ensi marraskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.