Nokia alkaa myydä huippukamerapuhelintaan Suomessa - laimea vastaanotto

Nokian uusi lippulaivamalli tulee tänään myyntiin Suomessa. Nokia alkaa aluksi myydä Lumia 1020 -puhelinta omassa myymälässään Helsingin Aleksanterinkadulla. Muissa liikkeissä myynti alkaa vasta lokakuun alussa.

41 megapikselin huippukameralla varustettu malli on yksi viimeisistä Nokian puhelimista ennen yhtiön puhelinvalmistuksen myyntiä Microsoftille. Kamerassa on kuudella linssillä varustettu Zeiss-optiikka ja kuvanvakain, jonka luvataan mahdollistavan kirkkaat kuvat myös hämäräolosuhteissa.

Nokia julkisti puhelimen heinäkuussa. Se tuli ensin myyntiin Yhdysvaltojen markkinoilla, joilla Nokia on viime vuosina menestynyt heikosti.

Ei jonoja

Älypuhelimen hinta on Aleksanterinkadun myymälässä 699 euroa. Muutamaa minuuttia ennen liikkeen avaamista paikalla ei ollut ryysistä. Paikalla olevan MTV3:n toimittajan Pekko Ylösen mukaan odottamassa oli silloin vain yksi ihminen.

Nokian seuraavaa julkistustilaisuus järjestetään 22. lokakuuta. Odotusten mukaan tulossa on ainakin yksi uusi laite, kuuden tuuman näytöllä varustettu Lumia 1520 -malli. Siitä tulee Nokian tähän asti suurikokoisin Lumia, käytännössä puhelimen ja taulutietokoneen välimuoto. Nokialta on odotettu myös omaa taulutietokonetta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat