Kun kipu on toivottua: Maija, 49, tahtoo saada piiskaa

Sadomasokismi tuo monelle mieleen lateksiin pukeutuvat väkivaltaiset friikit tai tahdottomat, hyväksikäytetyt ihmislelut. Mielikuvat eivät voisi mennä pahemmin pieleen. Sadomasokistipiireissä liikkuu aivan tavallisia työssäkäyviä ihmisiä, jotka nyt vain sattuvat pitämään piiskan saamisesta. Tai sitomisesta. Tai kaulapannoista. Tai kävelyyn sopimattomista korkokengistä. Tai vaikka mistä, mitä joku saattaa pitää hieman omituisena.

SMFR-yhdistyksen aktiivijäsen Maija*, 49 valottaa, mistä on kyse. Ensiksikin SMFR tarkoittaa SM (sadomasokismi)-Fetisistiryhmää. Ryhmän toiminnan tarkoituksena on jakaa asiallista tietoa sadomasokismista ja fetisismistä, sekä järjestää tapaamismahdollisuuksia BDSM:stä ja fetisseistä kiinnostuneille aikuisille.

Kirjainyhdistelmä BDSM sen sijaan muodostuu kolmesta englanninkielisestä sanaparista; B & D tulee sanoista Bondage ja Discipline, D & S sanoista Domination ja Submission ja S & M sanoista Sadism ja Masochism. Suomeksi kyse on sitomisesta, hallitsemisesta, alistumisesta, kivun tuottamisesta ja sen vastaanottamisesta.

− Jotkut saavat hyvänolontunteen siitä, että rääkkäävät kuntosalilla kroppansa kipeäksi. Minulle piiskansaaminen tuottaa sen tunteen, Maija selittää.

Akupunktiota nahkahepenissä

− Piiskaaminen todennäköisesti näyttää pahemmalta kuin miltä tuntuu. Itselleni kipu ei ole olennaisin asia, vaan tunne. Se, että tiedän piiskaajan nauttivan yhtä paljon kuin minä, Maija sanoo.

Piiskaamisen lisäksi toinen yleinen tapa tuottaa partnerilleen kipua on "neulottaminen".

− Kuulostaa ja näyttää pahalta. Mutta ei satu yhtään. Itse en tykkää katsoa, mutta kerran annoin laittaa neuloja selkääni, ja se oli tosi positiivinen juttu. Kärsin nimittäin kroonisista selkäkivuista, ja neulat auttoivat niihin. Koko seuraavan päivän selässäni oli lämmin ja rento tunne, Maija selostaa.

Vähän niin kuin akupunktiota, paitsi että hoitaja pukeutui nahkaan.

Monipiippuinen juttu

Kaikki lateksivaatteista pitävät eivät halua satuttaa, tulla satutetuksi, alistaa tai tulla alistetuksi. Moni sitomisleikeistä nauttiva pukeutuu mieluiten farkkuihin ja huppariin. Joku tykkää sadevaatteista.

Yleisin fetissi (seksuaalisen kiinnostuksen kohde johonkin esineeseen tai vaatekappaleeseen) on ehkä nahka ja kumi. Omituisin, mihin Maija muistaa törmänneensä, on villasukat.

− Yhdistykseemme ovat tervetulleita kaikki, riippumatta siitä, minkä ikäisiä ja näköisiä he ovat, ja minkälaisia mieltymyksiä heillä on.Nuorimmat jäsenemme ovat kaksikymppisiä, ja vanhimmat yli seitsemänkymmenen. Kaikki hyväksytään juuri sellaisina kuin he ovat, Maija kertoo.

Aikuisten leikki

BDSM on jollekin leikki, toiselle harrastus, kolmannelle elämäntapa. Maija määrittelee sen seksuaalisuuden mausteeksi.

− Pystyn kyllä nauttimaan seksistä ilman piiskausjuttuja. Toisaalta kyllähän niin sanottuun tavalliseenkin seksiin liittyy usein kipu. Sitä ei vaan usein huomaa.

Kutsutaan BDSM:ää sitten elämäntavaksi tai leikiksi, väkivallasta sen erottaa se, että toiminta on harkittua sekä molempien osapuolten hyväksymää ja haluamaa. Kaikki perustuu toisen kunnioittamiseen ja luottamukseen.

Seuralaispalvelua ja orgioita?

SMF-ryhmän klubi-iltoihin saapuva porukka saattaa näyttää hurjalta. Illat ovat monelle fetisistille tilaisuus näyttäytyä, pukeutua parhaimpiinsa. Myös Maija pukeutuu kokoontumisiin eri tavoin kuin lähibaariin.

− Tykkään käyttää avonaisia vaatteita, ja se on mahdollista meidän klubi-illoissamme. Kukaan tule arvostelemaan, ja mikä tärkeämpää, kukaan ei tule lääppimään, Maija iloitsee.

Suurin syy, miksi alan ihmiset tarvitsevat yhdistyksiä ja yhteisiä tapaamisia on, että niissä pääsee tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin. Ehkä kyse on myös kunnioituksesta muita ihmisiä kohtaan; moni varmaan järkyttyisi, jos näkisi kadulla piiskaa kädessään kantavan sadistin taluttamassa kaulapannassa kiinni olevaa masokistia.

− Kun viitisen vuotta sitten menin ensimmäistä kertaa ryhmän kokoontumisiltaan, tunsin kuin olisin tullut kotiin, Maija hehkuttaa.

Vaikka kokoontumisissa näkeekin paljon paljasta pintaa ja ruoskan heilumista kyse ei missään tapauksessa ole ryhmäseksin harrastamisesta tai maksullisten palvelujen tuottamisesta.

Parhaiten asian kiteytti eräs Maijan tuttava.

− Kokoontumiset ovat vähän niin kuin baari-iltoja, joissa on vähän enemmän nähtävää.

*Koska SMFR-yhdistyksen toiminta perustuu täydelliseen anonyymiyteen, Maijan nimi on muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja