"Kun ihmisille annetaan liikaa vaihtoehtoja, he eivät valitse mitään" – sinkku, teetkö sinäkin tämän virheen?

Seuranhakupalveluiden runsas tarjonta voi saada ihmisen uskomaan, että aina löytyy paremman näköinen kumppani. Ensitreffeillä vähemmän viehättävänkin kuvan takaa saattaa kuitenkin paljastua täydellinen "match".

Miten epävarmuus parisuhteesta vaikuttaa kumppanuuteen? Katso seksuaaliterapeutin haastattelu yllä olevalta videolta.

Tinderin kaltaiset sovellukset ovat muuttaneet pariutumista. Potentiaalisia kumppaneita selaillessaan ja heidän kanssaan keskustellessaan monen mielenkiinto lopahtaa jo ennen ensitreffejä.

– Moni ajattelee alitajuisesti, että aina voi löytää vielä jonkun kuumemman, sanoo Mikeksi esittäytyvä 27-vuotias mies Mic-sivustolla.

Seuranhakusovellukset antavat ymmärtää, että kumppaniehdokkaita on lähes rajattomasti. Vaikka ”kaloja riittää meressä” -ajattelu ei ole uusi ilmiö, sanoo Huffington Postin haastattelema parisuhdeasiantuntija, että nykyisin potentiaaliselle seurustelukumppanille ei paljoa anneta armonaikaa.

– Ihmiset haluavat tuntea saman tien jännitettä ja kemiaa, Samatha Burns toteaa.

"Rakkauselämä vaatii panostamista"

Ihmisten välisen kemian huomaa kuitenkin vasta tavatessa. Tämän vuoksi esimerkiksi Tinder-keskustelu tulisi nopeasti kääntää ensitreffien sopimiseen. Muuten jutustelu tyrehtyy ja potentiaalinen kumppani jää sovellukseen.

Mikäli tätä tapahtuu usein, voi ihmisen olla hankala löytää kumppania ikinä.

– Rakkauselämä vaatii jatkuvaa panostamista, Burns sanoo.

Myös seurusteluvalmentaja Joshua Pompey sanoo, että jatkuva täydellisen kumppanin etsiminen saattaa kostautua.

– Kun ihmisille annetaan liikaa vaihtoehtoja, he eivät valitse mitään, hän sanoo.

Treffit saattavat onnistua "epätäydellisyydestä" huolimatta

Runsaasta tarjonnasta huolimatta sovellusten käyttäjien olisi siis syytä sopia tällit, kun miellyttävä – vaikkei täydellinen – ehdokas osuu kohdalle.

Kansasin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että vaikka kuvan perusteella treffikumppani ei saanut täysiä pisteitä, mieli saattoi muuttua tämän tavatessaan.

– Ne seuranhakupalveluita käyttävät ihmiset, jotka keskittyvät liikaa fyysiseen viehättävyyteen, pettyvät ja turhautuvat. Viehättävä kuva ei aina tarkoita miellyttävää treffikumppania.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja