Mainos

Kulvik voitti verottajan lääninoikeudessa

Uudenmaan lääninoikeus on kumonnut Sponsorin entistä toimitusjohtajaa Hannes Kulvikia vastaan tehdyn jälkiverotuspäätöksen. Lääninoikeus määräsi samalla verottajan korvaamaan Kulvikin oikeudenkäyntikuluja 100 000 markalla.

Asiaa Helsingin verotoimistossa käsitellyt veroasiamies Matti Merisalo myöntää, että lääninoikeuden päätös on yksi Suomen suurimpia yksityisen verovelvollisen hyväksi tehtyjä ratkaisuja jälkiverotuksen kiistoissa. Verottaja vaati Kulvikilta alun perin korotuksineen 144 miljoonan markan jälkiveroja, jotka nousivat korkoineen noin 190 miljoonaan markkaan.

Verohallituksen johtaja Markku Hirvonen ilmoitti tänään, että verottaja aikoo viedä asian korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Verottaja voi valittaa lääninoikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen 60 vuorokauden kuluessa.
-Tämä on sen suuruusluokan asia sekä rahallisesti että periaatekysymyksenä, että aiomme hakea päätökseen muutosta, Hirvonen totesi.

Kulvikin jälkiverovaade liittyi niin sanottuihin Kouri-kauppoihin. Kihlakunnansyyttäjä päätti syksyllä, että Kulvikia vastaan ei nosteta asiassa rikossyytettä. Hannes Kulvikia epäiltiin törkeästä veropetoksesta Kouri-kauppojen myyntivoittojen siirtelyssä.

Kulvik arvostelee verottajaa jyrkästi

Hannes Kulvik arvosteli lääninoikeuden päätöksen jälkeen tänään jyrkästi verottajan toimintaa.
-Veroviranomaiset päättivät verottaa minua toisten tuloista hallinnollisella päätöksellä, jonka tueksi ei ollut yhtäkään lainkohtaa eikä oikeuslähdettä. He kieltäytyivät selvittämästä päätöksensä perusteita, Kulvik tähdentää.

Hannes Kulvik katsoo, että hänen tapauksensa on johtamassa verotuksen oikeusturvan uudelleenarviointiin.
-Verotuksen oikeusturvatyöryhmä puuttui tapauksen aineiston osoittamiin oikeusturvan puutteisiin. Työryhmän valmistelun pohjalta hallitus antoi toukokuussa eduskunnalle esityksen, jonka mukaan verolakia tulisi muuttaa. Myös valtiontalouden tarkastusvirasto on huomauttanut (asiaan liittyen) puutteista verottajan menettelyssä.

Kulvik korostaa, että viranomaiset kielsivät asiassa hänen todistajiensa kuulemisen. Kulvikin mukaan verottaja niin ikään salasi asiakirjoja ja harhaanjohti oikaisulautakuntaa. Lisäksi viranomaiset saattoivat Kulvikin mielestä salassa pidettäviä tietoja julkisuuteen. Hannes Kulvikin mukaan verotarkastajien perusteettomat vaatimukset veivät hänen yrityksensä luottokelpoisuuden, minkä johdosta sen oli lopetettava toimintansa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.