Kuluttaja: Kalliit ja edulliset led-valot yhtä laadukkaita

Kuluttajan led-testissä oli mukana 23 Suomessa myytävää led-lamppua, jotka kaikki saivat testissä toinen toistaan parempia arvosanoja. Osittain syynä on testiasetelma, joka korostaa ledien hyviä puolia: nopeutta, energiapihiyttä ja kestävyyttä.

Ledien valaisuteho ja värientoistokyky ovat parantuneet, mutta ne toistavat silti värejä huonommin kuin hehkulamput ja halogeenit. Testilampuista ainoastaan 10-wattinen Megaman Led Classic valaisi yhtä paljon kuin 60 watin hehkulamppu, mutta se ei toistanut värejä erityisen hyvin.

Parhaiten värejä toistivat 4-wattinen Philips Candle ja 10-wattinen V-Light – näistä tosin Philips on poistuva malli ja V-Light oli jo uutena paljon valmistajan lupaamaa himmeämpi. 5 000 tuntia kestäneessä testissä se himmeni entisestään.

Testattujen ledien hinta vaihteli 9,90 eurosta 27,95 euroon. Lähes jokaisen testatun lampun kokonaisarvosana lähenteli viittä tähteä.

Lähde: Kuluttaja

Lue myös:

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja