Kulttuuriministeri ehdottaa Vesa-Matti Loirille valtiollisia hautajaisia – "Itsenäisyytemme ajan suurimpia taiteilijoita"

4:57
Laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri on kuollut – katso, kuinka hienon uran hän teki.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen ehdottaa valtiollisia hautajaisia taiteilija Vesa-Matti Loirille, tiedottaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Valtioneuvosto voi poikkeustapauksessa päättää hautajaisten järjestämisestä erityistä kansallista merkitystä omaaville henkilöille.

– Vesa-Matti Loiri on itsenäisyytemme ajan suurimpia taiteilijoita, joka on liikuttanut lukemattomia suomalaisia yli sukupolvien. Valtiolliset hautajaiset olisivat Suomen yhteinen kunnianosoitus ja kiitos poikkeuksellisesta elämäntyöstä kulttuurimme kentällä, tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen sanoo tiedotteessa.

Ministeri Honkonen on ottanut asian selvitykseen ja päätynyt kantaansa huolellisen arvioinnin jälkeen. Hän on kuullut asiassa myös Loirin omaisia. 

Kysymyksessä on Honkosen ehdotus.

Päätös valtiollisten hautajaisten järjestämisestä voi tapahtua valtioneuvoston kanslian esittelystä valtioneuvostolle. Nykyinen käytäntö on ollut voimassa vuoden 1989 lopusta lähtien. Vuoden 1990 jälkeen valtiolliset hautajaiset on järjestetty kulttuurialan henkilölle vain kerran: vuonna 1992 kirjailija ja akateemikko Väinö Linnalle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja