Kukkakaali-perunacurrya, basmatiriisiä ja mangolassi

kukkakaali-perunacurry

Kukkakaali-perunacurry

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 kukkakaali
  • 2 paprikaa
  • 4 perunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl currya
  • 1 rkl curry-tahnaa
  • 3dl basmatiriisiä

Kuumenna kattila, lisää öljy, curryjauhe, sipulit ja kasvikset kypsymisjärjestyksessä ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä vihannekset kypsiksi, kuitenkin niin, että purutuntuma säilyy.Lisää jogurtti ja currytahna ja anna hautua vielä hetki.

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä.

Mangolassi

  • 1 purkki säilöttyä mangoa tai mangososetta
  • 3 dl jogurttia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • muskottipähkinää
  • 1 rkl hunajaa

Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarjoile kylmänä.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat