Kukkakaali-perunacurrya, basmatiriisiä ja mangolassi
Julkaistu 19.10.2004 06:00(Päivitetty 19.10.2004 13:35)
kukkakaali-perunacurryRuokala
Kukkakaali-perunacurry
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 kukkakaali
2 paprikaa
4 perunaa
2 rkl öljyä
2 dl maustamatonta jugurttia
2 dl kasvislientä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl currya
1 rkl curry-tahnaa
3dl basmatiriisiä
Kuumenna kattila, lisää öljy, curryjauhe, sipulit ja kasvikset kypsymisjärjestyksessä ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi ja keitä vihannekset kypsiksi, kuitenkin niin, että purutuntuma säilyy.Lisää jogurtti ja currytahna ja anna hautua vielä hetki.
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä.
Mangolassi
1 purkki säilöttyä mangoa tai mangososetta
3 dl jogurttia
1 tl jauhettua kardemummaa
muskottipähkinää
1 rkl hunajaa
Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarjoile kylmänä.