Kuinka todennäköisesti lotossa voittaa? Miljoonapotti osunut 50-vuotisen historian aikana sadoille ihmisille

5:15
Nostalgiatrippi! Katso lottoarvonta vuodelta 1975.

Mikä on yleisin lottorivi, jolla suomalaiset pelaavat? Entä kuinka todennäköistä lotossa on voittaa? Kutkuttaviin kysymyksiin vastataan tänään Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Yli miljoonan euron voittoja on jaettu Veikkauksen loton 50-vuotisessa historiassa noin 500 kertaa. Suomen ensimmäinen lottomiljonääri oli Hilkka Pylkkö, joka voitti vuonna 1973 yli miljoonaa markkaa, nykyrahassa noin 1,2 miljoonaa euroa.

Pylkön perheen elämää rahapotti ei järkyttänyt, vaan esimerkiksi töitä tehtiin entisen tapaan. Miljoonapotti ei usein mahdollistakaan työelämästä pois jättäytymistä, jos sellainen on toiveena.

Useimmat lottovoittajat ovat sanoneet, ettei raha itsessään tee onnelliseksi. Onni lähtee ihmisestä itsestään, läheisistä ja terveydestä. Summa kuitenkin helpottaa elämää – voitolla voi maksaa velkoja, matkustella, ostella asioita ja viettää enemmän aikaa läheisten kanssa.

Lottoaminen itsessään on monelle pariskunnalle, perheelle ja ystäväporukalle jokaviikkoinen perinne. Huomenna lauantaina jännitetään jälleen kerran, kun lotto pyörähtää käyntiin MTV3-kanavalla klo 22.10. Tällä viikolla Loton päävoitto on 3,6 miljoonaa euroa.

Viiden jälkeen -ohjelmassa selvitetään tänään, mikä on suomalaisten yleisimmin käyttämä lottorivi ja kuinka todennäköistä arvonnassa on voittaa. Katso MTV3-kanalta tai MTV-palvelusta klo 17 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja