KRP tutkii henkirikosta Kotkassa – MTV:n lähteet: Uhria paloiteltu ja tapauksessa rajuja ja ennennäkemättömiä piirteitä

0:25

Keskusrikospoliisi ja Kaakkois-Suomen poliisilaitos tutkivat henkirikosta Kotkassa. MTV:n lähteiden mukaan uhria on paloiteltu ja tapaukseen liittyy "rajuja ja ennennäkemättömiä piirteitä".

Kymenlaakson käräjäoikeus on perjantaina vanginnut irakilaisen vuonna 1975 syntyneen miehen todennäköisin syin epäiltynä Kotkassa elokuun lopussa tehdystä taposta. Epäilty otettiin kiinni Kotkassa tiistaina 23.10.

Myös uhri on irakilainen, 36-vuotias mies, joka alun perin oli ilmoitettu kadonneeksi. Kaakkois-Suomen poliisilaitos julkaisi aiemmin miehen kuvan.

Molemmilla on ollut tiettävästi pysyvä oleskeluoikeus Suomessa.

MTV:n lähteet: Henkirikos tapahtui Karhuvuoressa

MTV:n tietojen mukaan henkirikos on tapahtunut Kotkan Karhuvuoren kaupunginosassa Haltijantiellä.

KRP on ollut Kotkassa jo noin viikon ajan tekemässä tutkintaa. Poliisi ei kommentoi tekopaikkaa eikä tekotapaa tässä vaiheessa.

Alun perin tapausta tutkittiin henkilön katoamisena. Tutkinnassa tuli kuitenkin ilmi viitteitä siitä, että kadonnut mies on joutunut henkirikoksen uhriksi, ja jutun tutkintavastuu siirrettiin KRP:lle. Mahdollista on, että rikosnimike muuttuu vielä tutkinnan aikana.

KRP tekee asiassa yhteistyötä Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen kanssa muun muassa kuulustelujen ja teknisen tutkinnan osalta.

– Epäiltyä on kuulusteltu ja hänellä on oma näkemyksensä teon motiivista, syistä ja taustoista. Poliisi jatkaa omaa tutkintaansa, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs KRP:stä sanoo MTV:lle.

MTV:n tietojen mukaan tapauksessa on ”rajuja, jopa ennennäkemättömiä piirteitä”. MTV:n tietojen mukaan uhria on muun muassa paloiteltu.

KRP ei kommentoi asiaa tässä vaiheessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja