KRP on saanut takavarikoitua 700 000 euron arvosta Niko Ranta-ahon omaisuutta – Katiska-syytettyjen rikoshyödyn jäljitys jatkuu ulkomaita myöten

3:58
Niko Ranta-aho ensimmäistä kertaa äänessä tunnustuksensa jälkeen – nämä asiat liikemies kertoi oikeudessa

Keskusrikospoliisi on Katiska-tutkinnan alkumetreiltä asti jäljittänyt Suomen suuriman huumejutun epäiltyjen, etunenässä pääsyytettyjen Niko Ranta-ahon ja Janne ”Nacci” Tranbergin omaisuutta ja varallisuutta. Varsinaisen huume- ja dopingrikosvyyhdin tutkintavastuu on ollut Helsingin poliisilla.

– Rikoshyödyn jäljittämisessä on saatu takavarikoitua ja turvattua Ranta-ahon erilaista omaisuusmassaa yhteensä noin 700 000 euron arvosta. 

Se sisältää kymmeniä tuhansia euroja käteistä, pankkitilillä olleita varoja sekä suomalaisen yhtiön osakkeita, tutkinnanjohtaja Jussi Luoto KRP:stä sanoo.

MTV:n tietojen mukaan KRP jäljittää Ranta-ahon omaisuutta ja varallisuutta yhä muutamista maista, kuten Espanjasta, Arabiemiraateista ja Saksasta.

Kansainvälinen yhteistyö oikeusapupyyntöineen etenee kuitenkin aika ajoin verkkaista vauhtia. Helsingin käräjäoikeus on jo lähes vuosi sitten määrännyt turvaamistoimella Ranta-ahon omaisuutta pantavaksi vakuustakavarikkoon enintään määrä, joka vastaa neljää miljoonaa euroa. Se on ollut siis arvio Ranta-ahon huume- ja dopingrikoksilla saamasta rikoshyödystä.

Tähän mennessä jäljitetyssä rikoshyödyssä on mukana jonkin verran myös muilta Katiska-syytetyiltä saatua varallisuutta. Ne määrät ovat kuitenkin mitättömiä Ranta-aholta takavarikoituun omaisuuteen verrattuna.

– 700 000 euroa on ihan ok summa epäiltyä rikoshyötyä. Se on saatu suht helpolla, Luoto sanoo.

Epäillyillä törkeillä huumausainerikoksilla saadun varallisuuden jäljittäminen on ollut Ranta-ahon tapauksessa osin haastavaa, sillä Ranta-aholla on poliisin mukaan ollut huomattavia rahavaroja jo ennen epäiltyjä rikoksia. Ranta-aho on kesken olevassa Katiska-oikeudenkäynnissä tunnustanut pääosan hänelle luetuista syytteistä. Tranberg kiistää yhä syytteet.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja