Yllätyspaljastus Katiska-vyyhdissä! Niko Ranta-ahon sisko myöntää lämpimät välit Janne ”Nacci” Tranbergiin – Tranberg kirjoitti ja äänitti hempeitä viestejä: "Sut vietiin multa pois tänään"

8:15
MTV Uutiset Live seuraa katiskavyyhdin käänteitä tänään tarkalla silmällä.

Janne ”Nacci” Tranberg kirjoitti ja äänitti hempeitä viestejä puhelimeensa.

Niko Ranta-ahon siskoa syytetään rahanpesurikoksesta liittyen veljensä Niko Ranta-ahon ja Janne ”Nacci” Tranbergin syytettyihin huume- ja dopingrikoksiin niin kutsutussa Katiska-vyyhdissä. Esitutkinnassa kävi ilmi, että Ranta-ahon sisko ja Tranberg ovat olleet viime kesänä tiiviisti tekemisissä sen jälkeen, kun Niko Ranta-aho pidätettiin. Ajanjaksolla 19.8.–2.9.2019 heillä oli yli 40 puhelinyhteyttä.

Kuulusteluissa Ranta-ahon sisko kertoikin, että Tranberg oli ollut hänen tukenaan Niko Ranta-ahon pidätyksen jälkeen. Spekuloinnit Tranbergin ja Niko Ranta-ahon siskon lämpimistä väleistä ovat käyneet kuumina, kun esitutkintamateriaali on tullut julkiseksi. Lisäksi Tranberg on vilkutellut ja hymyillyt joka kerta Ranta-ahon siskolle, kun tämä on ollut paikalla oikeussalissa.

MTV Uutiset tavoitti Ranta-ahon siskon, joka myönsi, että hänellä ja Tranbergilla on lämpimät ja läheiset välit.

Pidätettiin syyskuun alussa

MTV Uutisten tietojen mukaan Tranberg ja Ranta-ahon sisko eivät ole päässeet keskustelemaan tarkemmin, sillä Ranta-ahon sisko pidätettiin syyskuun alussa. Hän istui ensin pidätettynä Pasilan poliisivankilassa, jonka jälkeen hänet siirrettiin Hämeenlinnan vankilaan. Ranta-ahon sisko oli pidätettynä kaiken kaikkiaan kaksi kuukautta. Tuona aikana Tranberg napattiin kiinni Espanjassa.

Katiska-vyyhdin lisätutkintamateriaalista selviää Tranbergin puhelimessa olevien sanelimen ja muistiinpanojen sisältö. Se ei kuitenkaan selviä, kenelle ne on kirjoitettu tai äänitetty, mutta pääteltävissä on, että ne ovat tarkoitettu Ranta-ahon siskolle. Osa viestien sisällöistä on salattu.

Tranbergin puhelimessa viestejä

Ensimmäinen muistiinpano on luotu 3.9.2019. Muistiinpanoissa on kirjoitusten lisäksi ja kuvia ruusuista. Osa tiedostoista oli nimetty Ranta-ahon siskon lempinimen mukaan.

– Sut vietiin multa pois tänään. En oo ollu näin surullinen koskaan, Tranberg kirjoitti 3. syyskuuta. Kirjoitus on todellisuudessa paljon pidempi, sillä suurin osa siitä on salattu.

Tranberg kirjoitti muistiinpanon jälleen 9. syyskuuta.

– Mul on kauhee olo tän kaiken takia ja en voi puhuu kellekään… Onneks oot fiksu ja ajattelet asioita, etkä mee poliisin kusetuksiin.

11. syyskuuta Tranbergin sanelimesta löytyi useampi äänitallenne, jotka ovat litteroitu esitutkintapöytäkirjaan.

– Mä oon kyl vähän vihanen vieläki tost et sut on otettu kiinni sit mä oon ollu huolissani et kuinka sä jaksat siellä mut teijän iskä on kyl kertonu että sä oot ollu ihan hyvinvoiva me ollaa teijän iskän kans juteltu juteltu välil aina.

Tranberg äänitti lähes päivittäin erilaisia viestejä, joista yhdessä paljastuu, että hän kirjoitti vankilaan myös kirjeen.

– …no mut semmosii mä mietin tänää ja sit mua on turhauttanu tosi paljon se ku sut on otettu sinne kiinni mä en voi hyväksyy sitä mitenkää se on mun mielest kauheeta oisimpa mä kiinni ja sä et se ois paljon parempi mä haluun et sä oot vapaa, 19. syyskuuta äänittämässä viestissä oli.

Samana päivänä hän teki myös muistiinpanoihin merkinnän.

– Sulla on käsittely huomenna, mä toivon niin paljon että pääsisit pois. Haluun kertoo kaikki mun ajatukset sulle ja kuulla sun ajatukset…

– Hyvää yötä mä ajattelen sua.

Parin päivän päästä puhelimesta löytyy jälleen muistiinpano.

– Oon aina suhtautunu kaikkeen positiivisesti, yritän nyt myös sitä mutta en meinaa voida hyväksyä sitä et sut otettiin kiinni.

– Mä aion kysyy sulta heti kun pääset pois yhtä tärkeetä asiaa, oon pyöritelly sitä mielessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja