KRP:ltä lisätietoa Hämeenlinnan ammuskelusta: Miestä epäillään poliisimurhan yrityksestä – poliisi päässyt jo sairaalasta

1:33
Tämä Hämeenlinnan poliisiampumisesta tiedetään nyt – KRP:n tutkinnanjohtaja kertoo viimeisimmät tiedot.

Keskusrikospoliisin mukaan ampumisen kohteeksi joutunut poliisi on päässyt sairaalasta, eikä hänellä ole hengenvaaraa. Mies jota poliisi ampui, on yhä sairaalahoidossa.

Hämeenlinnalaisen kerrostalon piha-alueella tapahtui myöhään perjantai-iltana aseenkäyttötilanne, jossa sekä ulkona ollut henkilö että poliisi käyttivät ampuma-asetta, poliisi tiedottaa.

KRP:n mukaan tekoa tutkitaan epäiltynä murhan yrityksenä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiia Grönbergin mukaan teosta epäilty on mieshenkilö. Hän loukkaantui ampumisessa ja on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Tutkinnanjohtaja ei kommentoi, onko epäilty niin sanotusti poliisin vanha tuttu. 

Grönbergin mukaan poliisilla on tässä vaiheessa tutkintaa käynnissä tiedonkeruuvaihe, joten hän ei kommentoi esimerkiksi tapauksesta tehtyjä silminnäkijähavaintoja tai sitä, millaisen hälytystehtävän poliisi alkujaan sai paikalle.

Hämeen poliisilaitos tiedotti asiasta perjantain ja lauantain välisenä yönä. Loukkaantunut poliisi on jo päässyt sairaalasta, eikä hänellä ole hengenvaaraa. 

– Lain mukaan syyttäjä johtaa poliisin virka-aseen käytön tutkintaa. Keskusrikospoliisi johtaa epäillyn murhan yrityksen tutkintaa, KRP:n tiedotteessa kerrotaan. 

Poliisin mukaan tapahtumien kulusta ei voida tutkinnallista syistä kertoa tässä vaiheessa enempää.

Silminnäkijä kertoo

MTV Uutisten tietojen mukaan ampuminen tapahtui Kettumäen kaupunginosassa kerrostalon piha-alueella. Kettumäki sijaitsee muutaman kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Alueella on kerrostaloja.

Havainnoistaan MTV:lle kertova, operaation aikaan paikalla ollut silminnäkijä oli kuullut naisen huutavan ennen ambulanssin tuloa, että "uhria on osunut selkään ja jalkaan".

Silminnäkijälle ei tilanteessa selvinnyt, viitattiinko "uhrilla" poliisitehtävän kohdehenkilöön vai poliisiin, jota ammuttiin. 

MTV Uutisten saamien yöllä otettujen kuvien perusteella on nähtävissä, että kerrostalon pihalla oli paikalla ainakin yksi poliisiauto ja sen vieressä henkilöitä.

Piha-alueella makasi myös ihminen asfaltilla. MTV Uutisten tietojen mukaan kyseessä on mieshenkilö.

WhatsApp_MTV3_Stripe_

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja