Isometsä: Krista Pärmäkosken lupaavasti käynnistyneelle voittojahdille uusia uhkaajia – "Mitäs jos hän ei lähdekään pois Tourilta?"

Krista Pärmäkosken avaussuoritus maastohiihdon Tour de Skillä herätti lupauksia. Lisäksi Jessica Digginsin räväkkä aloitus ja Stina Nilssonin puntarointi jatkonsa kanssa tuovat lisäväriä naisten kokonaiskisan voittotaistoon, arvioi MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä. 

Pärmäkoski oli Toblachin vapaan sprintissä 12:s Nilssonin viedessä voiton ylivoimaisella suorituksella. Myös Diggins oli vireessä: yhdysvaltalainen avasi Keski-Euroopan kiertueen kolmannella sijalla. 

Isometsän mielestä Pärmäkoski suoriutui hyvin. 

– Terävän näköistä menoahan se oli. Hieman parempaa sijoitusta odotettiin, mutta mikä oli tärkeintä, Pärmäkosken hiihto oli hyvän näköistä. Siinä oli oikeasti menemisen meininkiä, se ei ollut vain roikkumista letkan mukana vaan päinvastoin: hän pystyi olemaan itse aktiivinen. Lupauksia herättävä aloitus, Isometsä arvioi.

Krista Pärmäkoski Tour-startistaan: Ei onnistuminen, mutta perusvarma veto 2:22
Pärmäkoski kommentoi Tour-avaustaan ja kiertueen jatkoa MTV Urheilulle lauantaina. 

Diggins voittotaistoon – mitä tekee Nilsson?

Ennen Tourin alkua puhuttiin siitä, että Pärmäkoski ja Norjan Ingvild Flugstad Östberg ratkaisevat keskenään kokonaiskisan voiton. Isometsä mainitsi itsekin Digginsin haastajaksi, mutta nyt iloisen yhdysvaltalaisen statusta on asiantuntijan mukaan nostettava. 

– Kun Tour de Skin ohjelma on noin vapaavoittoinen, ja kun Diggins on päässyt noin hyvään iskuun alkukauden jälkeen, niin hänet on nostettava mukaan voittotaisteluun. Tässä on ehkä puhuttu hieman liikaakin Pärmäkosken ja Östbergin taistelusta.

– Perinteinen on Digginsille huonompi hiihtotapa, mutta perinteisen kisoja on vain kaksi ja nekin ovat molemmat yhteislähtöjä, Isometsä huomauttaa.

Toinen mielenkiintoinen tekijä on Nilsson. Ruotsalaistykki aikoi ensin jättää Tourin kokonaan väliin, mutta on nyt mukana sellaisella suunnitelmalla, että kiertue jää kesken neljän kisan jälkeen.  

Nilsson totesi kuitenkin ruotsalaismedialle voiton jälkeen, että suunnitelma saattaa muuttua uudelleen. 

– Mitäs jos Nilsson ei lähdekään pois? Jos hän hiihtää sunnuntain 10 kilometrin vapaan kisan kohtuullisesti ja voittaa vielä Val Müstairin sprintin, niin se voi olla, ettei hän lähdekään kotiin, kun hän voi olla reilussakin johtoasemassa, Isometsä pyörittelee.

Isometsällä on suuret odotukset sunnuntain kisaan, sillä "siinä Tour alkaa ikään kuin muotoutua".

– Sprintti oli vasta alkusysäys, joka antoi vain hieman osviittaa hiihtäjien voimasuhteista. Sunnuntain jälkeen olemme varmasti viisaampia, Isometsä summaa.  

Tour de Ski -kokonaistilanteet 1/7 kisaa:

Naiset

Hiihtäjä ja sijoitusMaaAika/ero
1. Stina NilssonSWE1.36,3
2. Ida IngemarsdotterSWE+9,0
3. Jessica DigginsUSA+13,0
4. Julia BelorukovaRUS+15,7
5. Linn SömskarSWE+15,7
6. Sadie BjornsenUSA+17,6
7. Maiken C. FallaNOR+30,3
8. Natalia NeprjajevaRUS+31,6
9. Sophie CaldwellUSA+33,2
10. Laurien van der GraafSUI+37,0
12. Krista Pärmäkoski FIN+43,2
16. Ingvild F. ÖstbergNOR+54,6
31. Mari EderFIN+1.06,4
51. Laura MononenFIN+1.09,9
55. Susanna SaapunkiFIN+1.11,6
68. Anne KyllönenFIN+1.14,6

Miehet

Hiihtäjä ja sijoitusMaaAika/ero
1. Johannes H. KläboNOR1.16,8
2. Richard Jouve FRA+8,0
3. Lucas ChanavatFRA+13,2
4. Sindre B. SkarNOR+16,3
5. Emil IversenNOR+18,6
6. Aleksandr BolshunovRUS+21,4
7. Federico PellegrinoITA+30,2
8. Eirik BrandsdalNOR+33,0
9. Oskar SvenssonSWE+34,3
10. Finn H. KroghNOR+38,6
33. Lauri VuorinenFIN+1.06,1
40. Ristomatti HakolaFIN+1.06,5
101. Matti HeikkinenFIN+1.14,8

Lue myös:

    Uusimmat